BlogSzegedi Arcok

Elindult a tiszavirágzás Szegeden, megvan az első 2022-es fotó!

Napok óta kérész-lázban ég Szeged, Dr. Letoha Tamás kutatóorvos szerdán már arról posztolt, hogy látott pár tiszavirágot, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Csongrád megyei titkára, Tokodi Béla csütörtökön már tippeket is adott a Szeged365 bevetésre kész olvasóinak, azonban az első fotóra péntek reggelig kellett várni.

Hálásan köszönjük az első 2022-es kérész-fotót Farkas Andrásnak, az egykori Gergő Liget (azóta már Tisza-Maros sétány) alapítójának!

Mint a közismert szegedi elmondta, többet is látott, de csak a fotókon szereplőt tudta elcsípni, mivel az iszapos part miatt gyakorlatilag nem lehet a vízhez közel menni. Farkas András azt is elárulta, hogy a fotó a Holt-Maros beömlőcsatornájánál készült, de mint mondta, a torkolatban is bőven vannak násztáncot járó tiszavirágok. Ami nehézség, hogy a rájuk váró fotósok gyakran ingáznak motorcsónakkal, amely felveri a vizet és elijeszti a különleges, tavaly óta már hungarikumnak számító rovarokat.

Ha szeretnél ez idén lőni pár igazán klassz fotót, segítünk, az alábbi Tokodi Béla interjúban többek között azt is elmondjuk, hol várhatóak a legnagyobb számban a kérészek:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ติดเน็ต ais
'Fel a tetejéhez' gomb