Mindenmás

Újabb részletek a tragédiáról: a sofőr állítólag tudhatott a kisbuszban maradt négyéves kislányról, mégis bezárta

Egy négyéves kislányt vittek életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel kórházba kedden délután Tomajmonostoráról, miután egy felhevült buszban több órára magára hagyták. A kislány életéért napokig küzdöttek az orvosok, de pénteken meghalt. A Tények információi szerint két iskolás szólt a sofőrnek, hogy még a buszon van a kislány, a férfi ennek ellenére a járműbe zárta a gyereket.

Összesen 8 óráig volt bezárva a buszba egy négyéves kislány Tomajmonostoron. Óvodába vitte a busz a gyereket, majd amikor mindenki leszállt, a kislány valamiért fent maradt. A Tények ezzel kapcsolatban azt írta honlapján, hogy két iskolás szólt a sofőrnek, hogy még a buszon van a kislány, de a férfi továbbment, majd leparkolt és a járműbe zárta a gyereket. Eljárást indítottak a sofőr ellen, aki kiderült, hogy csak helyettesített – tette hozzá a Tények. Az Origo pénteken mindezek mellett arról ír, hogy az egyik óvónő 10 óra körül üzent a gyerek anyukájának, majd hívni is próbálta, de az anya egyik értesítést sem kapta meg. Inez végül 8 órát töltött az 50 fokosra melegedett buszban.

A mentősök egy órán keresztül küzdöttek az életéért a helyszínen, majd mentőhelikopterrel vitték kórházba. A magatehetetlen kislány kiszáradt. Pénteken a szülők megerősítették a Blikknek, hogy nem sikerült, Inez nem élte túl a szerencsétlen esetet.

NYOMOZ A RENDŐRSÉG

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség a négyéves kislány tomajmonostorai tragikus halála miatt – ezt már a Telex tudta meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságtól. Mint kiemelték, letartóztatást nem indítványoztak az ügyben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb