Gasztro

Game over, itt a csípős világvége: Eltűnhet a szegedi polcokról a Sriracha szósz

Felfüggesztette a Sriracha termelését a chilis szószt gyártó Huy Fong Foods Inc – számolt be róla a Bloomberg, a cikket a Telex fordította. A most napvilágra került levelet még áprilisban küldte ki legnagyobb vásárlóinak a cég, ebben pedig elismerték, hogy nem fogják tudni teljesíteni a megrendeléseket.

A gyártósorokat azért kellett leállítani, mert az Egyesült Államok nyugati részét komoly szárazság sújtotta az utóbbi időben, amely Kalifornia Központi-völgyét még a többi területnél is jobban érintette.

A Srirachához felhasznált paprika így egészen egyszerűen elszáradt, mielőtt még leszüretelhették volna.

A HÍR HALLATÁN BEINDULT A SRIRACHA-PÁNIKVÁSÁRLÁS

A Huy Fong Foods arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy a tartalékaik fogyóban vannak, szeptemberig pedig már nem fogadnak el több megrendelést. A döntés miatt előbb-utóbb valószínűleg akadozni fog az ellátás, a Sriracha pedig a következő hónapokban sok kereskedő polcáról eltűnhet. A hír napvilágra kerülése után sok vásárló azt írta, legközelebb nagyobb mennyiséget vásárolnak és beraktároznak otthon a szószból. Ez a fajta pánikvásárlás természetesen még inkább hozzá fog járulni ahhoz, hogy áruhiány alakuljon ki.

DURVA ÉLELMISZERVÁLSÁG KÖZELEG

Eleinte a koronavírus-járvány utáni gazdasági átrendeződés, később pedig az orosz-ukrán háború és a szankciók miatt kezdtek el akadozni a világkereskedelem ellátási láncai, amelyek sokszor áruhiányt eredményeztek. Mivel Ukrajnát tartják Európa éléskamrájának, ez bennünket még jobban érinteni fog, a háború egyik következménye pedig mindenképpen egy brutális élelmiszerválság lesz, amelyben akár milliók is éhezhetnek majd.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb