Sport

Megszerezte 4. Guinnes Rekordját Sinka Zsolt, a szentesi izomember, ám ez csak “bemelegítés” az Arab Emírség legerősebb embere elleni küzdelemre

Több mint 18 tonnát húzott el sziklaszilárd állkapcsával és gigászi erejű fogaival Sinka Zsolt, azaz Popey, a szentesi izomember, aki megintcsak bebizonyította, elképesztő ereje nem ismer határokat, ugyanis június elején megszerezte 52. világ, 48. magyar rekordját és egyben 4. Guinnes Rekordját azzal, hogy Kecskeméten elhúzott 11 személyautót.

A KOCSISOR UTOLSÓ AUTÓJÁT 20,5 MÉTERRE, MÍG AZ ELSŐT 25 MÉTERRE SIKERÜLT A PUSZTA FOGAIVAL ELMOZDÍTANIA

A kecskeméti rekordkísérleten jelenlévő Guinnes biztos előzetesen teljesen szabályosnak ítélte meg a feltételeket, így minden adott volt a rekord felállításához. A szentesi izomember a megmérettetés során a 11 személyautóból álló kocsisor utolsó járművét 20,5 méterre mozgatta el, ami azt jelenti, hogy az első autót több mint 25 méterre sikerült elhúznia. Ráadásul 5 darab járművet emelkedőn felfelé húzott a fogaival, ami plusz kihívást jelentett a rekord során. A megmérettetésen jelen volt és végig biztatva szurkolt Popey-nek lánya, Dotti is, aki apja nyomdokaiban lépkedve tavaly nyáron mindössze 10 évesen a fogával húzta el Arnold Schwarzenegger 2700 kilós Lincoln Navigator típusú autóját kilenc méter hosszan.

EGY OKTÓBERI KIHÍVÁSRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS RÉSZEKÉNT SZÜLETETT MEG A MOSTANI GUINNES REKORD

Ahogy Sinka Zsolt elárulta, minden rekordnak és felkészülési ciklusnak megvan az oka. A jelenlegi Guinnes Rekordot egy októberben esedékes kihívás insprirálta, az arra való felkészülés részeként folyt a megmérettetés. A szentesi erőművész január 25-én, a fujairahi repülőtéren ugyanis sikeresen felállította harmadik Guinnes – rekordját, amikor is a második legnagyobb utasszállító repülőgépre, a 172 tonnás, Boeing 747 típusú Jumbo Jetre harapott rá. Ezt a repülőgépet négy évvel ezelőtt két emírségbeli erősember együttesen húzta el. Egyikük, aki az Arab Emírség legerősebb embere hírében áll, egy nem mindennapi megmérettetésre hívta ki Popey-t.

HÁROM SZÁMBAN MÉRIK MAJD ÖSSZE EREJÜKET

A kihívás során ősszel három számban fogják összemérni az erejüket Dubajban: a megmérettetésen először 4 darab nagy pickup teherautót húznak majd el, ezt követően egy közel 50 tonnás tűzoltóautót kapnak majd a fogaik közé, a harmadik szám pedig egy tipikus erősember szám lesz, egy körülbelül 110-130 kiló közötti sziklát kell majd a két versenyzőnek kinyomnia a fejük fölé. Ahogy Sinka Zsolt elárulta, a pickupok és a tűzoltóautó elhúzásától egyáltalán nem tart, arra viszont külön fel kell készülnie, hogy a kősziklát ki tudja majd a feje fölé nyomni, de meglátása szerint a megfelelő felkészüléssel ott sem lesz semmilyen probléma.

Július 29-én Kecskeméten lesz a felkészülés következő próbája, amikor is Popey hét egymás mögé kötött kamiont fog a fogai közé kapni.

SZEGED365 PODCASTINTERJÚ SINKA ZSOLTTAL, AZAZ POPEY-EL

Hallgasd meg a teljes beszélgetést a szentesi erőemberrel, amelyből még többet megtudhatsz a legújabb Guinnes Rekordjáról, illetve a közel jövőben rá váró kihívásokról!

A fotókat köszönjük Zsoltnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb