Szegedi Arcok

Karikó Katalin a világ egyik legrangosabb tudós testületében kapott helyet, a francia Tudományos Akadémia tagja lett

Karikó Katalin, az SZTE kutatóprofesszora a francia Tudományos Akadémia tagja lett. A június 14-én tartott beiktató ceremónián megjelent az SZTE rektora, kancellárja és több vezetője is – olvasható az egyetem közleményében. Mint kiemelték, az SZTE delegációja az öt európai egyetemet tömörítő EUGLOH 2022. június 14-17. közötti csúcstalálkozójára utazott Párizsba.

Az egyetem közleményében arra is rámutattak, hogy a Szegedi Tudományegyetem alumnája és kutatóprofesszora, az mRNS orvosi technológiát felfedezéseivel megalapozó világhírű biokémikus mellett még 15 kutató lett a francia tudós testület új tagja. A 2022. június 14-i beiktatási ceremónián, Karikó Katalint köszöntve, megjelent Habsburg György, Magyarország párizsi nagykövete, Bódis László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára, valamint Prof. Dr. Rovó László rektor és Dr. Fendler Judit kancellár, továbbá a Szegedi Tudományegyetem több vezetője is.

FIGYELEMMEL KÍSÉRIK KARIKÓ KATALIN MUNKÁJÁT

Az Académie des Sciences új tagjai képviselik hazájuk tudományos világát is: előadást tartott például amerikai, belgiumi, izraeli, németországi, spanyol, svájci és svédországi tudós is – írták a közleményben, amelyben arra is kitértek, hogy a francia tudós közösség és a közvélemény kitüntetett figyelemmel kíséri, sokféle módon elismeri Karikó Katalin kutatói teljesítményét.

Nem is olyan rég Fendler Judit is mesélt Karikó Katalinról:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb