Mindenmás

Napi pakk: ragyogó napsütésben nyit a Lapos Beach, ATB pörgeti a lemezeket az Ópusztaszeri Nemzeti Parkban

Ragyogó napsütésre ébredhettünk, nem is lehetne tökéletesebb az idő a hétvégi programokhoz, hiszen igazi programdömping vár ma Szegeden! Végre süttetheted a hasad a Lapos Beach-en, tekerhetsz a Bartók Kerékpárversenyen, este pedig hallgathatod ATB-től a 9PM-et az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Mutatjuk a legfontosabb napindító híreket: itt a Szeged365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Arnold, Levente, Kamilla, Márk, Márkus, Eufémia és Dezdemóna nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma 80 éves Sir Paul McCartney a Beatles alapító tagja, az Angol Királyi Trón lovagja, zeneszerző, énekes.
  • 2 éve, 2020 – ban 47 éves korában meghalt Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó.
  • 71 éve, 1951 – ben megszületett Sax Gyula sakkozó, nagymester, sakkolimpiai bajnok.

NAPSÜTÉSRE ÉS 30 FOKRA SZÁMÍTHATUNK MA

Szombaton sok-sok napsütésre számíthatunk, csak kevés felhő lesz az égen, és szerencsére esni sem fog Szegeden, így egy kellemes kis hétvégének nézünk elébe. Az Időkép szerint az északias szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 8 és 16, délután 27 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

ATB, TOPIC ÉS BRICKLAKE – VILÁGSZTÁROKKAL RAJTOL EL A SUNSET PICNIC AZ ÓPUSZTASZERI NEMZETI PARKBAN

Ilyen még nem volt: jön az év zenei csemegéje az ópusztaszeri emlékparkba! Június 18-án, szombaton a skanzenben, világhírű DJ-kel bulizhatunk a SunSet Picnicen. A rendezvényen fellép ATB, Topic, Metzker Viki és Bricklake, a koncerteket megelőzően pedig családi nap várja a látogatókat, olvasható az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark közleményében.

MA NYÍLIK A LAPOS BEACH

Június 18-án, avagy szombaton kezdődik a tavaly 30 millió forintból felturbózott Lapos Beach második szezonja – írtuk meg hétfőn, majd ezek után Mihálik Edvin, Zöld Város programért felelős tanácsnok kedden le is dobta előzetesen a parti-napalmot Szegedre, vagyis elárulta a megnyitó részletes programját. Mint kiderült, Pumped Gabó influenszer jön majd csapatni egyet a Lapos Beach-re.

HÁROM NAP, HÁROM KERÉKEN, ÍME A SZEGEDI TRICIKLI FESZTIVÁL PROGRAMJA

Az idén nyáron Magyarkanizsán és Sepsiszentgyörgyön is megtartott irodalmi fesztivál Szegeden hét helyszínen, több mint tizenöt kortárs költő és író részvételével fog megvalósulni, felnőtt- és gyerekprogramokkal egyaránt. 

MA ELRAJTOL AZ ELSŐ BARTÓK KERÉKPÁRTÚRA

Hagyományteremtő céllal június 18–19-én elstartol az első Bartók Kerékpártúra a temesvári Várbástya Egyesület és a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat közös szervezésében. A kétnapos eseményről Csáki Bélával, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés alelnökével beszélgettünk.

MA ÚJRA MEGRENDEZIK A SZEGEDI PAPUCS NAPJÁT

Mesébe illő papucsok, gyerektáncosok és gyerekfoglalkozások mellett papucsvásár is várja az érdeklődőket szombaton a Szent-Györgyi Albert Agórában, ahol újra megrendezik a szegedi papucs napját – áll a Szegedi Papucsért Alapítvány közleményében.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Webb.org
'Fel a tetejéhez' gomb