Közélet

Lehet, hogy lemond Ferenc pápa

Ferenc pápa lemondhat, miután elhalasztotta afrikai útját, és összehívta a bíborosokat – írja az IndexDaily Mail-re hivatkozva. A portál szerint a 85 éves Ferenc pápa, aki térdfájdalmai miatt az elmúlt hetekben tolószékbe kényszerült, a múlt héten elhalasztotta júliusi útját a Kongói Demokratikus Köztársaságba és Dél-Szudánba.

Mint kiemelték, szokatlan módon éppen most jelentette be azt is, hogy az új bíborosok kinevezésére szolgáló konzisztóriumot a vatikáni vakáció hónapjában tartja. A rendkívüli konzisztóriumot augusztus 27-én tartják, hogy 21 új bíborost jelöljenek ki, közülük 16-an 80 év alattiak lesznek, így jogosultak lesznek arra, hogy egy későbbi konklávéban megválasszák őket Ferenc pápa utódjaként.

V. CELESZTIN PÁPA SÍRJÁHOZ LÁTOGAT A KATOLIKUS EGYHÁZ ELSŐ EMBERE

Az argentin pápa 2013-as pápává válása óta 83 bíborost jelölt ki a katolikus egyház jövőjének alakítása érdekében. Augusztus 28-án, rögtön a bíborosok kinevezése után az olaszországi L’Aquilába, V. Celesztin pápa sírjához látogat. Mint ismert, ő az első pápa, aki önként lemondott tisztségéről. Ferenc pápa előtt XVI. Benedek töltötte be az egyházfő szerepét. A német teológus végül 2013-ban jelentette be, hogy lemond.

Orbán Viktor áprilisban Ferenc pápánál járt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb