Szegedi Arcok

Moto GP-vé változott Szeged hétfő este, Lambo helyett most motorokkal csapatták végig a várost

“Nem tudja valaki, hogy esetleg Moto GP van-e a Rókusi körúton?” – dobta fel a kérdést Robi a Szeged365 Társalgó csoportban hétfő este, azt követően, hogy néhány motoros – az olvasói beszámolók alapján – végigdöngette az említett szakasz mellett a Felső-Tisza partot, a Csongrádi sugárutat, a Moszkvai körutat és többek között a Petőfi Sándor sugárutat is. A csoport és az üzenőfalunk tegnap este teleszaladt a témában írt kontektekkel, ezekből szemezgettünk, közben pedig rákérdeztünk a rendőrségnél, mennyi bejelentést kaptak.

Hetek óta szállingóznak a Szeged365 olvasói üzenetek a Rókusi és Makkosházi körúton estéről estére “megrendezett” motoros csapatásokról, viszont hétfőn különösen hangos lehetett a produkció, a szokásosnál is többen írtatok róla. “Nem láttam rendőri felvezetést, sem lezárást. Nem lehetne ezt koordinálni, vagy ellenőrizni esetleg Szegeden megfelelően?” – tette fel a kérdést Robi a fent említett posztban, amelyet követően többek között ezt írtátok:

“Gyerekek, Moto GP van a nappaliban, a háló meg pit-stop lett. Talma az előszobában húzza a sisakot! Rókusi krt. elesett, éjfél előtt, köszi gyerekek.” (Attila)

“Ugyanezt hallgatom én is a Bartucz Lajos utcában… ennek aztán tényleg a városban van a helye” (Péter)

“A Rózsa utca közelében is hallani estéről estére, és nagyon idegesítő nyitott ablaknál. A rend őrei gondolom nem tudnak erről…” (Amarilla)

“A Moszkvai krt.-on és a Petőfi sgt.-on is folyamatos, órák óta. Üveghangon száguldoznak.” (K-Roy)

Nemcsak motorok, a Lambo is napok óta csapatja! Pl. a Csongrádin megy mint az állat!! Sport módban brutál hangja van!!” (János)

“Most teszik ki a szalagkorlátokat, lassan közvetíti a TV is, Talmácsi melegíti a gumikat…” (Sándor)

“Este 11-től szinte menetrend szerint jönnek napok óta” (Réka)

A boxutcává változott hálószobák ügyében többen is írták, hogy a motorok mellett sportkocsikkal is szokás a szegedi street racing, a Makkosházi körúton lakó Laci arról számolt be, hogy heti 1-2 alkalommal két Lamborghini szokott versenyezni egymással hajnal 1 környékén. A kommentek között természetesen a “ki lehet költözni Ásotthalomra” jellegű vélemények is megjelentek, hogy melyik tábornak van igaza, nem tisztünk eldönteni. Az összes beszámolót IDE kattintva, a Szeged365 Társalgóban találod, amióta a cikkünket elkezdtük írni, még videós beszámoló is érkezett a konvojban gyorsuló motoros arcokról.  

Az ügyben a reggeli órákban megkerestük a rendőrséget is, azt kérdezve, hogy terveznek-e valamiféle akciót a Moto GP-t rendező arcok féken tartására, plusz afelől is érdeklődtünk, hogy mennyi bejelentést kaptak tegnap este. Amint megjön a válaszuk, cikkünk frissülni fog.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb