Kikapcs

A hétvégén minden a virágokról szól majd Szegeden: Levendula- és Rózsa Napokat tartanak a Füvészkertben

Szombatra és vasárnapra Levendula- és Rózsa Napokat szervez a szegedi Füvészkert. A Facebookon megosztott esemény szerint az intézmény minden korosztály számára érdekes és színvonalas programokkal, koncertekkel, növénybemutatóval és kézműves vásárral várja majd a levendula, és a rózsa szerelmeseit.

Mint írják, a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje idén IX. alkalommal invitálja az érdeklődőket a mediterrán hangulatú rendezvényére, a Levendula- és Rózsa Napokra. A kétnapos fesztivál ideje alatt a testnek-léleknek egyaránt kedves fűszer-és gyógynövények, a levendula és a rózsa lesznek a főszereplők.

ELŐADÁSOK, KONCERTEK ÉS KÉZMŰVES TERMÉKEK IS LESZNEK

Az esemény leírásában kitérnek arra is, hogy ismeretterjesztő előadásokat is szerveznek, ahol az egészségünk megőrzésének természetes lehetőségeivel ismerkedhetünk meg, legyen szó akár gyógynövényes gyógyhatású teákról, illatozó természetes alapanyagú szappanokról, illóolajokról, szörpökről. Mint kiderült, színvonalas kulturális és zenei koncertekkel, szórakoztató gyermekelőadásokkal is készülnek. A programokkal egy időben színes és illat gazdag rózsás-levendulás kézműves termékek és növényvásár segít mindenkit abban, hogy a programok élménye mellett különleges finomságokat, és emlékeket vihessenek haza.

Apropó, ha már virág, és rózsa: a hétvégén startol a Szőregi Rózsaünnep is!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb