Sport

Breaking: Milák Kristóf verhetetlen pillangón, megvan az újabb arany a vizes világbajnokságon

Milák Kristóf második aranyérmét nyerte a budapesti vizes világbajnokságon, amikor pénteken fölényesen győzött 100 méter pillangón. A 22 éves magyar versenyző – aki kedden 200 méteren világcsúccsal védte meg címét – 50.14 másodperces idővel csapott célba.

Milák önmaga harmadik, a magyar úszósport történetének 34. nagymedencés világbajnoki aranyát szerezte.

EGY JÓT SZERETETT VOLNA VERSENYEZNI

 “Attól függ, kinek mi az elvárása saját magával szemben, én nagyon szerettem volna ötven másodperc alá betenni ezt” – kezdte értékelését Milák arra a felvetésre, hogy az M4 Sportnak adott interjújában nem értékelte elég jónak 50.14 másodperces győztes idejét. “Egy jót szerettem volna versenyezni, ezt megkaptam, azonban sem az első, sem a második ötvenen nem volt olyan az iram, mint amit szerettem volna. Most ez erre volt jó. Biztosan jó lett volna, ha van még valaki mellettem, de ez azért már a hetedik napom volt, én is ember vagyok, kicsit elfáradtam” – mondta a 22 éves olimpiai bajnok, aki kedden világcsúccsal védte meg címét 200 méter pillangón, pénteki csatája pedig elmaradt a címvédő amerikai Caeleb Dressellel, aki szerdán lépett vissza a további küzdelmektől.

NAGYJÁBÓL ÖT NAP PIHENŐJE LESZ

“Összességében elégedett vagyok a világbajnoksággal, a szervezéssel, azzal, hogy itt lehetünk. Remélem, akad még ilyen lehetőségünk, de ha nem, akkor találkozunk 2027-ben” – mondta a Honvéd klasszisa, aki hozzátette, nagyjából öt nap pihenője lesz, utána viszont gőzerővel készül az augusztusi római Európa-bajnokságra, ahol hasonló sikereket szeretne elérni. Milák önmaga harmadik, a magyar úszósport történetének 34. világbajnoki aranyát szerezte. Ő a negyedik magyar férfi úszó, aki egy világbajnokságon belül duplázott: Hargitay András 1975-ben Caliban 200 és 400 méter vegyesen nyert, Darnyi Tamás 1986-ban Madridban és 1991-ben Perthben vitte véghez ezt a bravúrt, Rózsa Norbert pedig 100 és 200 méter mellen 1994-ben Rómában állhatott a dobogó tetején.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb