Közélet

A Mol Szegeden is kártalanítja azokat, akik pénteken az 50 liter feletti tankolás miatt a jóval magasabb piaci árat fizették

A Mol kártalanítja azokat, akik pénteken 50 liter feletti tankolás miatt a jóval magasabb piaci árat fizették az üzemanyagért. A társaság azt ígéri, hogy a kutak átállításával napokon belül biztosítja, hogy ne fusson túl az, aki a csökkentett áron akar tankolni – emelte ki a Portfolio.

Péntekről a Mol töltőállomásain 50 liter üzemanyagot lehet hatósági áron tankolni, a kannákba pedig csak piaci áron lehet vásárolni. A Mol a pénteki bejelentést azzal indokolta, hogy hogy így tudják minden vásárlónak biztosítani a kiszolgálást, és a töltőállomások zavartalan működését.

A CÉG HALADÉKTALANUL KÁRTALANÍT

A lap szerint azonban a Mol kutakon semmilyen automatizmus nem állítja le a tankolást 50 liternél, így aki tájékozatlan vagy figyelmetlen volt, könnyen belecsúszhatott a 480 forintos üzemanyag helyett egy 800 forint feletti literenkénti árba. A Mol úgy tájékoztatta az RTL Klubot, hogy ha valaki pénteken még nem tájékozódott, nem olvasta el a kiírást, és 50 liter felett tankolt, akkor ha jogosult hatósági árra, természetesen az 50 liter feletti tankolására is hatósági árat alkalmaz. Ez biztosan nem mindig van így, hiszen már megjelent olyan videós beszámoló, ahol az 53 literes tankolásra felszámolta a kút a 842 forintos árat.

A Mol szerint ha ilyen történt, akkor azt az ügyfélszolgálatukon érdemes jelezni, és a cég haladéktalanul kártalanít. A társaság azt is jelezte, hogy a jövő hét első felére minden kutat át tudnak állítani mechanikailag arra, hogy 50 litert tudjon vételezni a tankoló.

AZ OMV ÉS A LUKOIL IS BEKEMÉNYÍTETT

A Mol mellett az OMV, a Lukoil és az Auchan kútjain is életbe léptek mennyiségi korlátozások, vagyis egyre általánosabb, hogy a kutak nem feltétlenül szolgálnak ki annyi üzemanyaggal, amennyit szeretnénk. Emiatt Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke jelezte, azzal a határozott kéréssel fordulnak a magyar autós társadalomhoz, hogy kezdjenek el spórolni az üzemanyaggal, elfogyhat az üzemanyag Magyarországon. A hatósági ár nem piaci ár. Az árak eltérítése hiánygazdálkodáshoz vezet – mondta Egri, aki szerint a mennyiségi korlátozás arra utal, hogy fogyóban van az üzemanyag, hiszen különben nem lenne szükség korlátozásra. Egri Gábor szerint a mennyiségi korlátozás hetek óta jelen van a kisebb, független benzinkutakon is, amelyeket a szövetség képvisel. Ezek a kisebb kutak már jó ideje legfeljebb 5-10-20 literben maximálták a hatósági áron megvásárolható üzemanyag mennyiségét. A leadott rendelési mennyiség 66 százalékát kapják meg a kutak. Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy ez mit jelent a kiszolgálási gyakorlatban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb