Mindenmás

Napi pakk: 33 fok, zivatarok, milliónyi program és viszlát, Belvárosi híd!

Nem sokat fogunk pihenni ezen a hétvégén, hiszen a lehetséges zivatarok mellett milliónyi program is be van táblázva mára. Startol a Múzeumok Éjszakája, Rózsaünnepet tartanak Szőregen, és ami talán a legfontosabb: 18 napra elfelejthetjük a Belvárosi hidat. Egy nagy pakkba rántottuk a legfontosabb napindító híreket, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Vilmos, Vilma, Viola és Violetta nevű olvasónknak! Születésnaposok is jutottak mára:

  • 135 éve született Karinthy Frigyes író, műfordító, kritikus, újságíró, humorista, a kabaré nagymestere, a Tanár Úr Kérem nélkül valahogy más lett volna a gyerekkorunk, köszönet érte!
  • 119 éve született George Orwell, angol író.
  • Ma lenne 59 éves George Michael, kétszeres Grammy-díjas angol énekes-dalszerző, a Wham! egykori frontembere, a végtelenített Last Christmas kínzások nagymestere. 2016 karácsonyán hunyt el, leállt a szíve és a mája.

NAPSÜTÉS ÉS ELSŐFOKÚ RIASZTÁS JUT MA SZEGEDRE

Szombaton napos-gomolyfelhős időben lehet részünk Szegeden. Az előrejelzések szerint ezen a napon nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok, főként a Dunántúl keleti felén, illetve a középső megyékben, amelyekhez felhőszakadás, jégeső, illetve viharos szélrohamok társulhatnak, ezért elsőfokú figyelmeztetést kaptunk a megyére. Estétől várhatóan csökkenni kezd a zivatarhajlam. A csúcshőmérséklet 27 és 35 fok között alakul.

18 NAPON ÁT KELL NÉLKÜLÖZNÜNK A BELVÁROSI HIDAT

Szombattól 18 napon át, július 12-ig dilatációt cserélnek a Belvárosi hídon, valamint kerékpárút és járdaburkolat-javítási munkálatok kezdődnek. A munkálatok forgalomkorlátozással járnak, mától a hídon csak a tömegközlekedési és a hulladékszállító gépjárművek, taxik, gyalogosok, továbbá a forgalmi sávban a kerékpárosok közlekedhetnek. A fel nem sorolt gépjárművek (például a személyautók) a Bertalan hídon tudnak majd kerülni.

MILLIÓNYI PROGRAM LESZ EZEN A HÉTVÉGÉN

Levendula- és Rózsanapok, szabadtéri és beltéri mozik, napozás a Lapos Beachen, finom falatok a Garden Stégen, fergeteges bulik: még felsorolni is elég a sok-sok programot, ami vár ránk ezen a hétvégén. Mutatjuk, mi minden zajlik a Napfény városában ezen a két napon:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb