KözéletVideo365

Jelentősen megnövekedett idén a szabadtéri tűzesetek száma: a megyében összesen 670 hektárnyi terület égett le eddig

A megnövekedett szabadtéri tűzesetek csökkentése érdekében csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Szegedi Vadasparkban. A szabadtéri tűzesetek által okozott károkról, azoknak az okairól, valamint megelőzésükről és a hatósági előírások fontosabb elemeiről Rókus Imre tűzoltó alezredes, a szegedi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője számolt be a jelenlévőknek.

AZ IDÉN NŐTT A SZABADTÉRI TŰZESETEK SZÁMA A KORÁBBI ÉVEKHEZ KÉPEST

Rókus Imre elmondta, visszatekintve a korábbi évekre, nőtt a tűzesetek száma Szegeden és környékén, köszönhetően a csapadékmentes nagyon meleg, száraz időjárásnak. A szakember két tűzesetet emelt ki az elmúlt időszakból. Az egyik Makó környékén történt, ahol 395 hektáron égett a terület, és ezzel párhuzamosan Szeged mellett egy 33 hektáros gabonatábla égett le.

EBBEN AZ ÉVBEN 670 HEKTÁRNYI TERÜLET ÉGETT LE A MEGYÉBEN

A tűzoltó alezredes közölte, hogy ebben az évben a megyében összesen 670 hektárnyi terület égett le, ez pontosan 165 tűzesetet jelent, valamint 468 szermozgás történt ezeknek a tüzeknek az eloltása során. Ez jelentős növekedést jelent a korábbi évekhez képest.

JELENLEG IS TŰZGYÚJTÁSI TILALOM VAN ÉRVÉNYBEN

Rókus Imre azt is kiemelte, jelenleg tűzgyújtási tilalom van Csongrád-Csanád megyében, tehát kül- és belterületen is tilos tüzet gyújtani, ahogy ebben az időszakban tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, fasorokban és ezeknek a 200 méteres körzetén belül, beleértve a kialakított tűzrakóhelyeket is.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb