Mindenmás

Láncfűrésszel készít bámulatos szobrokat, Szegedtől nem messze

Nem mindennapi hobbit választott magának Bárdi Andrea, makói rajztanár, aki szabadidejében egy láncfűrész segítségével farag szebbnél-szebb szobrokat és figurákat az udvarában.  

Noha a láncfűrész hangjáról sokaknak nem a kikapcsolódás jut eszébe, Andreát kifejezetten megnyugtatja az eszköz hangja és teljesen átszellemül alkotás közben.  

Mint a Blikknek elmondta, legtöbbször állatokat és növényeket farag, de létrehozott már Szent István és Szent László szobrokat is, jelenleg pedig a magyar népmesék jelentik számára inspirációt.  

A rajztanárnő azt is elmondta, hogy munka közben egy saját világot hoz létre és azt is, hogy nagyon jó érzés létrehozni valami olyasmit, ami másokat is gyönyörködtet – ecsetelte a Blikknek.  

Makón egyébként nem ő az első tanár, akinek kreativitásáról cikket írunk, hiszen szintén ezen a településen, a József Attila Gimnáziumban tanított az úgynevezett vasalódeszkás tornatanár, Vezsenyi László. Ő volt az a pedagógus, aki jobb híján egy vasalódeszkára feküdve próbálta bemutatni diákjainak az úszás technikáját, a tavalyi járványhelyzetben.  

Fotók: Blikk

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb