Közélet

Isten veled, Stefánia-kacsaúsztató! Elkezdték helyrehozni az elbaltázott szegedi kivitelezést

“Gumicsizma nem volt nálam, a cipőt meg sajnáltam volna” – mezítláb szemléltette Chovanecz Kata (Fidesz-KDNP), hogy mennyire “jól” sikerült a vízelvezetés a Stefánián, írtuk meg június elején. A cikkünk nyomán, egy hónappal a megjelenést követően akcióba léptek az illetékesek, a szerdára virradó éjszaka készült Szeged365 olvasói fotók alapján pedig úgy tűnik, már gőzerővel megy a kacsaúsztatóvá vált rész javítása.

Ilyen volt egy hónapja a járdaszegély a Hungi sarkán lévő átkelőnél:

…ilyen most:

…és ilyen lesz:

(ide majd feltöltünk egy szép, új fotót, amint véget érnek a munkálatok)

RENGETEG KRITIKA ÉRTE A 850 MILLIÓS TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSÍTOTT STEFÁNIA-PROJEKTET

A Stefánia, a Móra-park és a Roosevelt tér a “Zöld város kialakítása a szegedi Belvárosban” című, másfél milliárdos, 850 millió forint európai uniós támogatás segítségével végrehajtott program keretein belül újult meg, az átadás 2020. novemberében történt meg. A kivitelezés rengeteg kritikát kapott az utóbbi hetekben-hónapokban, a tankcsapda-szerű, a járdán megjelent gödrök és a rettenetes állapotban lévő gyep mellett állandó téma a vízelvezetés, amely a témában gyakran megszólaló Chovanecz Kata által június elején küldött fotók alapján rögtön csődöt mond egy-egy kiadós esőt követően.

MÁRCIUSBAN JELEZTÉK, HOGY GOND VAN, JÚLIUSBAN KEZDTÉK EL A MUNKÁT

A képviselőnőtől úgy tudjuk, hogy még márciusban jelezte a kivitelezéseket koordináló önkormányzati Szeged Pólus felé, hogy gond van a vízelvezetéssel, erre sokáig nem kapott választ, azonban most úgy fest, elkezdődtek a munkálatok.

A kérdés már csak az, hogy vajon garanciális-e a javítás, vagy egy, a város terhére végzett pótmunkáról van-e szó, mint nemrég a Roosevelt téren. Rákérdeztünk az illetékeseknél, amint jön válasz (mármint, ha jön), cikkünk frissülni fog.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb