Közélet

Újabb bank lépett: az ügyfelekre hárítják át a különadót az Ersténél is

Az Erste Bank ügyféltájékoztatójából derült ki, hogy a bank hamarosan árat fog emelni az új különadók miatt – írja a Portfolio a Kiszámoló Blogra hivatkozva. Mint kiemelték, a blogon közzétett ügyféltájékoztatóban az Erste Bank azt írja, hogy szeptember 15-től a lakossági számlák egyes tranzakciós díjait megemeli a Lakossági Banki Szolgáltatások ÁSZF-jére hivatkozva.

Az indoklás szerint erre a bankra háruló közteherviselési kötelezettség növekedése okán van szükség. A levélből kiderül az is, hogy ha az ügyfél 2022. szeptember 14-ig írásban nem értesíti a bankot arról, hogy a módosítást nem fogadja el és felmondja a bankszámlaszerződést, akkor a módosítás elfogadottnak minősül. A blogbejegyzés alatti kommentfolyamban egy felhasználó megjegyzi, hogy a bank már június 28-án jelezte neki egy levélben, hogy a vállalkozói csomagban is emelés lesz ugyanezen okból.

A K&H IS ÁTHÁRÍTJA AZ ÜGYFELEKRE A MAGASABB TRANZAKCIÓS ILLETÉKET

A K&H Bank június közepén azt közölte, hogy áthárítja az ügyfelekre a magasabb tranzakciós illetéket az ÁSZF-ben szereplő felhatalmazása alapján. Már akkor lehetett sejteni, hogy várhatóan a többi bank is az ügyfelekre hárítja majd a megemelkedett tranzakciós illetéket, amelynek felső összeghatárát tranzakciónként 6 ezer forintról 10 ezer forintra emelik mind az átutalások, mind az értékpapír-tranzakciók esetében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb