KözéletSmart Szeged

Jövő nyárra készül el a Szeged legnagyobb lakóövezetét és az ELI-ALPS lézeres kutatóközpontot összekapcsoló új út

Jövő nyárra készül el a Szeged legnagyobb lakóövezetét és az ELI-ALPS lézeres kutatóközpontot összekapcsoló új, 3,9 kilométeres út – közölte csütörtökön Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester az MTI szerint.

A politikus elmondta, az út – amelynek egy kilométere teljesen új szakasz – Szeged legnagyobb lakövezetét, a Vértót kapcsolja össze az 5-ös főút bevezető szakaszával. Ez a terület a város legnagyobb ipari és kereskedelmi övezete, ahol 3,5-4 ezer ember dolgozik.

ÚTFELÚJÍTÁSOK ZAJLANAK ÉS TÍZ ÚJ BUSZMEGÁLLÓT IS ÉPÍTENEK

A terület centrumában működik az ELI-ALPS kutatóközpont, amely szomszédságában tudományos, innovációs parkot alakítanak ki, ahol előbb több száz, majd a remények szerint több ezer ember talál munkát – közölte az alpolgármester. A beruházással valamennyi közlekedési módnak megteremtik a szükséges infrastruktúrát. 2840 méteren meglévő utakat újítanak föl és szélesítenek, három új körforgalom és egy gyűjtőút épül, és 4420 méternyi kerékpárutat alakítanak ki. Tíz új buszmegálló építése mellett három meglévőt is felújítanak, így lehetőség lesz új autóbuszjáratok indítására – tudatta Nagy Sándor. A kivitelező Colas Út Építőipari Zrt. és a Délút Építő és Bányászati Kft. konzorcium 6,7 kilométeren új csapadékvíz-elvezetést épít ki, emellett tart a közművek áthelyezése is – mondta.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: click to read
'Fel a tetejéhez' gomb