Gasztro

Leleményességből ötös: Pap Róbert, vásárhelyi őstermelő készítette el a világ első Rubik-kocka dinnyéjét

Minden nyáron újabb különlegességgel rukkol elő Pap Róbert, vásárhelyi őstermelő, aki korábban előállt már kocka és dobókocka alakú dinnyével is, a mostani azonban mindent felülmúl: Rubik-kocka formát kísérletezett ki. 

A srác a Rádió 7-nek mesélt a legújabb alkotásáról. Mint mondta: “három évvel ezelőtt japán mintára készítettem el az első kockadinnyéimet. Akkor találtuk ki a barátaimmal közösen, hogy legközelebb dobókockát alkossak. 2020-ban az is sikerült, így jött a következő ötlet, hogy legyen valami magyar vonatkozás: így született meg idén a Rubik-kocka dinnye”

HÁROM HÉT ALATT VETTE FEL A FORMÁT A DINNYE

A dinnyetermesztő három hétig dolgozott az elképzelésen. Négy-öt óra alatt alakította ki a sablont és annak mintázatát, aminek három hét alatt vette fel formáját a gyümölcs. Ezt mintegy nyolc órás utómunka és színezés követte. “Nehézséget okozott, hogy a sima ételfesték nem fogja be a dinnye héját, ezért speciális eljárással raktam rá a színeket. Nem szimpla rákenésről van szó” – árulta el Róbert. A Rubik-kocka mellett ezen a nyáron is próbálkozott kockákkal és dobókockával is, de csak a két legbonyolultabb projekt jött össze. A portál azt írja, hogy a Rubik-kockában a tervek szerint még egy hétig lehet gyönyörködni, utána a család asztalára kerül, majd a dobókockának is ugyanez lesz a sorsa: „egy dobásra jó lesz”, vagyis egy összejövetelen a buli hevében dobnak vele egyet, majd falatozgatnak a széthullott dinnyeszeletekből.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb