Kikapcs

A Napfény Városában is felvonulnak a “Zapik”: Zaporozsec találkozó és bemutató lesz Szegeden

Július 23-án Zaporozsec találkozó és bemutató lesz Szegeden. A „Zapi” rajongók minden évben máshol szervezik meg az összejövetelüket, de idén a klub egyik alapítója, Szász Attila egy délutánra Szegedre is elhozza az autós társaságot, így a Széchenyi térre kilátogató érdeklődők is megcsodálhatják a régiségeket.

A szervezők által kiküldött közleményben azt írják, hogy július 21. és 23. között Kiskunfélegyházán tartja éves találkozóját a Magyarország Zaporozsec klub. Az eseményre ez idáig 20 autó regisztrált 52 fővel, köztük 6 autó Németországból. Mint kiemelték, az idei találkozó már a 10. lesz, amely négy napig tart. Július 22-én, pénteken Kiskunfélegyházán mutatkoznak be az automobilok, ahol a “Zapi szépségversenyen” mérik össze sármjukat, majd 23-án, szombaton délután érkeznek meg a dél-alföldi megyeszékhelyre, és a tervek szerint a Széchenyi téren parkolnak le a Zaporozsec csodák.

MEGMUTATJÁK A VILÁGNAK, HOGY EGY ILYEN KIS AUTÓT IS LEHET SZERETNI

Mint tovább kiemelték, a klub rendezvénye nem csak egy egyszerű autós találkozó, hanem inkább egy családi esemény. A tagok között van vízóra leolvasó és orvos is, de amikor a „Zapi” előkerül, mindenki ugyanúgy „csak” egy autórajongó lesz. Az ország egyetlen forgalomban lévő, veterán minősítésű ZAZ 965 Zaporozsece is aktív tagja a társaságnak. Ez a példány magánimportként került a jelenlegi tulajdonosához, akinél egy alapos restaurálást, és az autó OldTimer minősítést kapott. A klub célja, hogy megmutassák a világnak, hogy egy ilyen kis autót is, mint a Zaporozsec, lehet szeretni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb