Mindenmás

Autós üldözés Mórahalomnál: száguldva menekült a rendőrök elől egy embercsempész

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a holland férfinak, akit szerda éjjel autós üldözést követően fogtak el a rendőrök Mórahalomnál.

160 KM/H SEBESSÉGRE GYORSÍTVA MENEKÜLT A RENDŐRÖK ELŐL

A megalapozott gyanú szerint ismeretlen megbízó utasítására július 6-án, az éjszakai órákban a gyanúsított egy német honosságú személygépjárművel a szerb-magyar határtérségbe hajtott. Itt felvett az autójába az államhatáron illegálisan átvezetett külföldieket, majd velük Nyugat-Európa felé indult. A gépkocsit a rendőrök meg akarták állítani, azonban a megkülönböztető jelzéseik ellenére a férfi nem állt meg, hanem 160 km/h sebességre felgyorsítva, kilométereken keresztül menekült.

A végül lehúzódó jármű ellenőrzésekor abban a járőrök 9, magát afgán állampolgárnak valló illegális határsértőt találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

MA DÖNT A SZEGEDI JÁRÁSBÍRÓSÁG

A járási ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés ténye és veszélye valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán indítványozta. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság a mai napon tartandó ülésén fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb