Közélet

Elszabadultak az indulatok a fővárosban: a kata módosítása ellen tüntetők blokkolják a Margit hidat, már a rendőrök is a helyszínen vannak

Tüntetők tiltakoznak a fővárosban a kata módosítása ellen. A Kossuth téren gyülekezők a Margit hidra vonultak át kedden délelőtt, ahol akadályozzák a forgalmat – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. Mint kiemelték, a törvényjavaslatot kedden tárgyalja és fogadhatja el az Országgyűlés, így a Kossuth téren egyebek között a “Ne vedd el a katát!”, és a “Ne szavazd meg!” jelszavakat skandálták.

A téren megjelentek ellenzéki politikusok, így például az MSZP, a Momentum, az LMP, a Jobbik, a DK és a Párbeszéd képviselői is. Közülük többen a tüntetőkkel átvonultak a Margit hídra. A beszámoló szerint nem sokkal 11 óra után a tüntetők egy csoportja a híd pesti hídfőjénél akadályozta a forgalmat, az autók és a villamosok álltak. A tüntetők egy másik csoportja a híd közepét foglalta el, a margitszigeti lejárónál. A rendőrök felszólították a tüntetőket, hogy ne akadályozzanak meg másokat a szabad mozgásban, és az úttestről menjenek a járdára.

A RENDŐRSÉG IS KÖZLEMÉNYT ADOTT KI

A rendőrség is közleményt adott ki a tüntetésről. Mint írják, már elő is állítottak egy férfit, mert a Margit hídon 11 óra 45 perc körül leköpött egy járőrautót. A rendőrök garázdaság szabálysértés miatt előállítják a II. Kerületi Rendőrkapitányságra.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวกีฬา
'Fel a tetejéhez' gomb