Szegedi Arcok

Amikor a karitatív nevelési minta megtérül: bohócdoktor robottal taroltak a szegedi lányok a World Robot Olympiad versenyen

A jövőben bohócdoktor robot varázsolhat mosolyt a kórházban fekvő gyerekek arcára – írja a Karitáció Alapítvány sajtóközleményében. Mint kiemelték, a robot megalkotói a World Robot Olympiad nemzetközi versenysorozat legfiatalabb résztvevő csapata, 7 és 8 éves lányok, akik a tanulmányi versenysorozat győri nemzeti döntőjén 3. helyezést értek el a Future Innovators kategóriában.

A sajtóközleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a Karitáció Alapítvány csapata büszke arra, hogy különleges segítő tevékenysége ösztönözte a három lány témaválasztását. Hozzátették: bohócdoktorok alapvetően sok időt töltenek a tanulókkal érzékenyítő órákon, ahol az intézményi szintű nevelésbe bekapcsolódva rávilágítanak a „megszokottól” eltérés elfogadására. Ezen keresztül a legfiatalabb generáció is felfigyel a segítségnyújtásra, fontossá válik számukra, hogy beteg és náluk rosszabb sorban élő kortársaiknak segíteni tudjanak.

A KARITATÍV NEVELÉSI MINTA MEGTÉRÜL

„Ritkán látható ennyire tisztán a jó példa, de a dobogós lányok egyike Csicsi
bohócdoktorunk kislánya. Ezért amellett, hogy a verseny eredményének örülünk, szenzációs sikerként éljük meg, hogy a karitatív nevelési minta megtérül és szociálisan érzékeny emberré nevel”- mondta el Szécsényi Barnabás az alapítvány elnöke.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb