Smart Szeged

Újraindítanák a személyforgalmat Szeged és Szabadka között: 120 km/h-s sebességre képes villamosított vasútvonal lesz a határ mindkét oldalán

Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára videóban számolt be arról, hogy augusztustól megindul a tehervonat-forgalom Szeged és Szabadka között. Mint kiemelte, szeretnék a személyforgalmat is újraindítani, ezért 120 km/h-s sebességre képes villamosított vasútvonal lesz a határ mindkét oldalán.

Az államtitkár elmondta, a magyar-szerb határon Röszkénél a Szeged-Röszke vasútvonal utolsó magyar szakaszának néhány tíz méterre épül jelenleg, így augusztustól a tehervonatok erre tudnak majd közlekedni a Budapest-Kelebia-Belgrád vasútvonal helyett.

120 KM/H-S SEBESSÉGŰ VILLAMOSÍTOTT VASÚTVONAL LESZ A HATÁR MINDKÉT OLDALÁN

Mint kiderült, szeretnék a személyforgalmat is újraindítani, ezért egy 120 km/h-s sebességre képes villamosított vasútvonal lesz a határ mindkét oldalán, amely a vidék és a környék számára jelentős közlekedési fejlesztést jelent. Vitézy Dávid mindezek mellett azt is kiemelte, hogy a fejlesztés a térség lakóinak életét is megkönnyíti, valamint számos új lehetőséget teremt mind a gazdaságban és a szolgáltatások terén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb