MindenmásVideo365

Napi cukiság: videón, ahogy a gólyafiókák veszik a bátorságot és először repülnek ki a fészekből Röszkén

Két gólyafióka is vette a bátorságot és kirepült Röszkén – írja az Időkép honlapján. Mint kiemelték, itt három gólyafióka látott májusban napvilágot, ma reggel pedig elsőként az egyik, majd pár perc múlva egy másik fióka is vette a bátorságot és kirepült a fészekből, amelyet videóra is vett az egyik kamera.

Az Időkép azt is írja, hogy a gólyafiókák általában 58-64 napos korukban repülnek ki először. Július közepéhez közeledve a gólyafiókák már elérik a kirepüléshez szükséges testtömeget, ezekben a napokban történnek meg az első fészekelhagyások. Mint tovább kiemelték, Röszkén 3 fióka kelt ki májusban, életüket folyamatosan nyomon követhetjük a Röszkei Sporthorgász és Természetvédő Egyesület gólya kameráján, amin ma az volt látható, hogy reggel elsőként az egyik, majd pár perc múlva egy másik fióka is vette a bátorságot és egy kis próbálkozás után kirepült a fészekből. Azóta mind a két fióka visszatért, vagyis szerencsésen megtörtént az első kirepülés.

A honlapon az is olvasható, hogy a következő néhány hetes időszak a fiókák életében a repülés gyakorlásáról fog szólni, hogy aztán augusztus második felében útnak indulhassanak telelőhelyeikre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb