Szegedi Arcok

“Egy kutyát nem hagyok az útszélén, főleg nem egy gyereket – exkluzív interjú a baktói cserbenhagyásos gázolásban megsérült fiú édesanyjával

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, július 11-én, hétfő délután a Baktói kiskertekben ismeretlen autós elgázolt egy éppen hazafelé bicikliző fiút, majd segítségnyújtás nélkül, magára hagyva a sérült gyereket elhajtott. A teljes történetet a fiú, Dávid édesanyja osztotta meg velünk. Makráné Csóti Nikolett Olvasóink segítségét kéri, az eset szemtanúit keresi, hogy minél hamarabb kézre kerülhessen a cserbenhagyásos gázoló.

A SOFŐR EGY SZÓ NÉLKÜL ELHAJTOTT A HELYSZÍNRŐL

Július 11-én hétfőn történt negyed hat és fél hat között a baleset, kezdte a történetet Dávid édesanyja. A fiú éppen kerékpárral hazafelé tartott a Baktói kiskertekben, amikor valószínűleg a Pihenő utcánál lévő kanyarba éppen egyszerre érkezett az autóssal. Nem vették észre egymást, s Dávid ütközött a gépjárművel. Ezt követően, ahogy az édesanya elmondta, a sofőr hátratolatott és egyetlen szó nélkül elhajtott a helyszínről, teljesen magára hagyva a sérült gyereket.

DÁVID A SOKKTÓL MÉG AZ AUTÓ SZÍNÉRE SEM EMLÉKSZIK

Dávid a saját lábán gyalogolt haza a biciklijét tolva, de olyan erős sokkhatás érte a fiatalt, s mint utólag kiderült agyrázkódása is lett, hogy nem tudta felidézni a gázolás részleteit, nem emlékszik még csak az autó színére sem. Már a kórházban annyit tudott édesanyjának elmondani, hogy az ütközés következtében felkerült az autó motorháztetejére és onnan esett a földre. A fiúnak az agyrázkódás mellett varrni kellett az egyik szemöldökét, a bal oldala, ahol ráesett az autóra tele van sebekkel, illetve a gerincénél is.

A KIÉRKEZŐ RENDŐRÖK ELŐSZÖR AZT MONDTÁK, EGY KŐ DOBHATTA MEG ANNYIRA A BICIKLIT, HOGY A FIÚ ELESETT VELE

Ahogy Nikolett elmondta, értesítették a rendőrséget is azonnal, akik először azt mondták, Dávid biciklijét egy kő dobhatta meg annyira, hogy a fiú elesett. Az édesanya szerint a kerékpáron is látszódik, hogy nem ez történt, hogy fia valamilyen járművel ütközött. Az édesanya emiatt írásban panasszal élt a rendőrség felé. Mint mondta, ezután, a cserbenhagyásos gázolást követően egy hét elteltével, most hétfő reggel hívták fel a rendőrök, akik tájékoztatták, folyamatban van a nyomozás, keresik a gázolót.

HA LÁTTÁL VALAMIT, JELENTKEZZ

Nikolett elmesélte, Dávidot lelkileg nagyon megviselte az eset, mint ahogy szüleit is. “Vissza ezt nem lehet csinálni. Bármi történhetett volna, csupán pillanatokon, perceken múlt, de ha már megtörtént a baj, egy kutyát nem hagyok az útszélén, főleg nem egy gyereket. ” – mondta el az édesanya.

Nikolett jelenleg szemtanúkat keres. “Egyszerűen nem hiszem el, hogy senki semmit nem látott” – mondta, majd hozzátette, ha valaki látott valamit, kéri, hogy jelentkezzen, és segítsen a gázoló nyomára akadni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb