Közélet

Rengeteg katás mondta el ma saját történetét Szegeden – még egy kislány is felszólalt, anyukám nem csal transzparenssel

Több százan fejezték ki tiltakozásukat hétfő este a katatörvény és a rezsicsökkentés átalakítása ellen Szegeden. A demonstráció este hat órakor vette kezdetét a Rákóczi téren a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szervezésében, majd a tömeg először a Fidesz szegedi székházához vonult, onnan pedig a Belvárosi hídra mentek és elfoglalták azt, este fél kilenckor még mindig a híd közepén tartózkodtak a demonstrálók.

A TILTAKOZÓK RAGADTAK MIKROFONT ÉS SZÓLALTAK FEL EGYMÁS UTÁN A RÁKÓCZI TÉREN

A demonstrációt a Rákóczi téren Tóth-Benedek Csanád, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt képviselője nyitotta meg, aki arra bátorította az egybegyűlteket, hogy ragadjanak mikrofont, s mondják el véleményüket a katatörvényről. Hat órától egészen hét óráig folytak a felszólalások, katás vállalkozók, pedagógusok, futárok, álltak ki, sőt még egy kislány is, “anyukám nem csal” transzparenssel mikrofont ragadott. A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal parkolójában tartott rendezvényen akkor már több száz főre duzzadt a tömeg.

MIHÁLIK EDVIN, DE MÉG MÁRKI-ZAY PÉTER IS A TILTAKOZÓKKAL TARTOTT

A demonstráción többek között jelen voltak a Momentum szegedi politikusai, Mihálik Edvin, Halász Noémi és Körmendi Zoltán, de a tömegben feltűnt Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, valamint Szilágyi Annamária is, a Szegedi Nemzeti Színház művésze.

A TÜNTETŐK ELŐBB A FIDESZ SZÉKHÁZHOZ, MAJD A BELVÁROSI HÍDRA VONULTAK, UTÓBBIT EL IS FOGLALTÁK

Miután lezárultak a beszédek a Rákóczi téren, az egybegyűltek megindultak a Fidesz szegedi székházához, ahol “konzultációt” kántálva várták, hogy a párt képviseletében valaki kijöjjön és szóljon hozzájuk. Miután erre hiába vártak, a tömeg megindult a Belvárosi híd felé, amelyet sikeresen el is foglaltak. Itt nagyon sokan letáboroztak, a futárok táskáikkal építettek kordont a híd közepén.

A DEMONSTRÁCIÓT VÉGIG RENDŐRÖK KÍSÉRTÉK

A demonstrációt végig rendőrök kísérték, akik mindez idő alatt irányították a forgalmat a tüntetők útvonalán, illetve elterelték az autósokat a Belvárosi hídról is. Mindez békésen történt, semmiféle atrocitás nem volt a tiltakozás alatt.

Magyar Andor kollégánk videós összefoglalóját IDE kattintva éred el.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb