KözéletVideo365

Szeged365 live: Elfoglalták a tüntetők a Belvárosi hidat Szegeden (frissítve)

Újabb demonstrációt szerveztek Szegeden a katatörvény ellen. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt szegedi szervezete este 6-ra hívta össze a helyieket, hogy közösen tüntessenek a Rákóczi téren. A helyszínen már kint van Magyar Andor kollégánk, ahonnan élőben jövünk Nektek!

“Az elmúlt héten bejelentett változtatások megmutatták, hogy az országban a tisztességes emberek nem élnek jogbiztonságban, mert a türannosz kénye és kedve szerint változtatja meg napokon belül százezrek életét. A kata beszántása és a rezsi-robbantás számos szakmát és életet ellehetetlenít, a futárokat épp úgy, mint a maszek kertészt, takarítónőt, vagy a másodállásban fordító tanárnőt. Ez különösen azért pofátlan, mert a helyreállítási alapból pont azon a napon kapott az ország 200 milliárdot a kisvállalkozások megsegítésére, amikor bejelentették ezt” – írta vasárnap délutáni, szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szegedi szervezete, ami miatt a demonstrációt szervezték a Rákóczi térre.

FRISSÍTVE (19:22): ÁTVONUL A SZEGEDI TÖMEG A FIDESZ SZÉKHÁZÁHOZ

Nem sokkal 7 óta után a demonstráló tömeg úgy döntött, hogy a Rákóczi tértől átvonul a Victor Hugo utcai Fidesz székházához Szegeden. Itt transzparenseket helyeztek el, valamint krétával üzeneteket írtak az aszfaltra.

Mindeközben Novák Katalin aláírta a katatörvény módosítását is:

FRISSÍTVE (18:29): A BELVÁROSI HÍDRA MEGY A TÖMEG

A helyszínen lévő kolléganőnk Fülöp Tímea azt írta szerkesztőségünknek, hogy a tömeg végül a Belvárosi híd felé indult meg. Ott folytatódik a demonstráció Szegeden és a rögtönzött beszédek.

FRISSÍTVE (18:45): ELFOGLALTÁK A BELVÁROSI HIDAT

Valamivel háromnegyed 7 előtt a teljes hidat el is foglalták a tüntetők. Az MKKP azt írja közleményében, hogy van hangosítás, a közelben pedig bolt és vécé is, tehát adottak a körülmények ahhoz, hogy akár éjszakába nyúljon az akció.

FRISSÍTVE (20:19): PÓTLÓBUSZOK JÁRNAK A TROLIK HELYETT

Az SZKT közösségi oldalán azt írja, hogy a Vár utca – Gyermekkórház végállomás között pótlóbuszok közlekednek, míg a Körtöltés utca – Vár utca és Vértó – Vár utca között visszafordítják a forgalmat. A Belvárosi híd helyett a Bertalan híd irányába terelik a forgalmat. Előreláthatólag 5-10 perces vonali késések várhatóak.

BUDAPESTEN MÁR REGGEL IS TÜNTETTEK

Tüntetéssel indult a hét a fővárosban, a KATA törvény módosítása ellen demonstráló ételfutárok 7-től a Margit hidat foglalták el. A forgalom megbénult, egy helyszínen lévő Szeged365 olvasó szerint csakis a mentőt engedték át a hídon, a megmozdulás következtében több autó és busz is bent ragadt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb