Mindenmás

A vonat elé akarta vetni magát egy 72 éves nő, a szerelvénynek vészfékeznie kellett – ezért késett hétfőn annyit a Szegedről Budapestre tartó IC

Hétfő délután a Szegedről 15:45-kor Budapestre elindult Feszty IC Cegléd állomáson rendőri intézkedés miatt várakozik – írtuk meg tegnap, majd miután kiderült, hogy a vonat már nem is közlekedik tovább, rákérdeztünk az Országos Rendőr-főkapitányságnál, hogy miért kellett ilyen hosszasan intézkednie az egyenruhásoknak. Mint kiderült, egy nő véget akart vetni az életének, ezért kellett vészfékeznie a vonatnak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság válaszlevelében azt írja, hogy 2022. július 18-án délután kértek rendőri segítséget egy, a ceglédi vasútállomás közelében, a vasúti töltésen fekvő nő miatt. “A rendőrök megállapították, hogy a 72 éves, pozitív eredményű alkoholtesztet produkáló asszony öngyilkossági szándékkal érkezett az állomásra elektromos kerékpárjával. Megállt a sínek mellett és várta az arra elhaladó szerelvényt. A Szegedről Budapest, Nyugati pályaudvarra tartó vonat vezetője – a baleset és az elütés elkerülése érdekében – állóra vészfékezte a szerelvényt. Az asszony a menetszéltől elesett, de nem lett baja. Ahogyan a vonaton utazók közül sem sérült meg senki” – tette hozzá a rendőrség, majd azt is írták, hogy az asszonyt a mentők kórházba vitték. A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást rendelt el az ügyben.

Ha úgy érzed, lelki segítségre szorulsz, vagy van olyan ismerősöd, aki veszélyben van, azonnal kérj segítséget! Hidd el, mindig van megoldás, mindig van, aki meghallgat:

Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége
+36-1-116-123
Kék Vonal gyermekkrízis alapítvány
+36-1-116-111
Csak vezetékes vonalról hívható:
DélUtán középkorú és idős emberek lelkisegély szolgálata
+36-80-200 866
Akik interneten segítenek:
www.sos505.hu és www.chat.kek-vonal.hu
E-mail címek, ahová írásban fordulhatsz:
[email protected]
[email protected]

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb