MindenmásVideo365

Gyártűz ütött ki Szegeden, kimenekítették a dolgozókat, megsérült egy tűzoltó (frissítve, videóval)

Újabb tűzeset történt Szegeden, mint megtudtuk, a Vass Mátyás úton gyulladt ki egy üzem. A dolgozók elhagyták az épületet, a tűzoltóság most (09:45) ért ki a helyszínre. A cég kollégái közül senki sem sérült meg.

Az eset fél 10 környékén történt, non-stop jönnek az információk és a Szeged365 olvasói fotók (hálásan köszönjük Nektek), cikkünk folyamatosan frissül.

Folyamatosan érkeznek a videók is, ezeket a Szeged365 Facebook és TikTok csatornánkra töltjük fel. Az alábbit a tűzeset helyszínével szemben üzemelő nyílászáró-gyártó partnerünktől, az SZ-PLAST Ablaktól kaptuk. Nem náluk van a tűz.

@szeged365

Tűzeset Szegeden, Béketelepen! Köszönjük a videót, SZ-PLAST Ablak! Az eset nem náluk, hanem velük szemben történt.

♬ eredeti hang – Szeged365

A tűzeset, kicsit távolabbról, Józsi nevű olvasónk videóján:

@szeged365

Tűzeset Szegeden (2022.07.21.), köszi a videót, Józsi!

♬ eredeti hang – Szeged365

Egy újabb videó, a szembe szomszédból:

@szeged365

Még egy videó, köszi, SZ-PLAST Ablak! (nem náluk van, de a parkolójukból vették fel)

♬ eredeti hang – Szeged365

EGY ÖNTŐGÉP ÉGETT KI

A helyszínen lévő kollégánk úgy értesült, hogy egy öntőgép kapott lángra, az üzem dolgozói közül mindenki ki tudott menekülni. A helyszínre kivezényelt tűzoltók sikerrel megfékezték a lángokat.

EGY MOSDÓKAT, ZUHANYTÁLCÁKAT GYÁRTÓ SZEGEDI VÁLLALKOZÁS ÜZEMÉBEN KELETKEZETT A TŰZ

Információink szerint egy 20 éve alakult, a béketelepi Vass Mátyás úton működő szegedi vállalkozás üzemében keletkezett a tűz, a cég elsősorban mosdókat, zuhanytálcákat, szaniter termékeket gyárt a legmodernebb technológiák alkalmazásával. A világ számtalan országában ismert műmárvány technológiával évente több mint 40.000 db terméket állítanak elő. A vállalat másik profilja a polimerbeton termékek gyártása, ezen belül a nagyüzemi állatetetők fejlesztése.

MEGJÖTT A HIVATALOS KÖZLEMÉNY

11 előtt befutott a katasztrófavédelem hivatalos közleménye, ezt szó szerint idézzük.

Kigyulladt egy üzemcsarnok Szeged Külterület városrészében, a Régi Posta út közelében. A hatezer négyzetméteres épületben mintegy kilencszáz, a tetőn pedig száz négyzetmétert érintett a tűz, amelyhez a város hivatásos tűzoltói vonultak ki. Az egységek eloltották a lángokat.

ILYEN NINCS: KARAMBOLOZOTT A TŰZESETHEZ SIETŐ TŰZOLTÓAUTÓ

10 óra előtt az egyik, a tűz megfékezésére igyekvő tűzoltóautó karambolozott a Csongrádi sugárút és a Makkosházi körút kereszteződésében, a másik résztvevő egy Suzuki Swift volt.

Részletek és helyszíni fotók:

EGY ROSSZ HÍR, A VÉGÉRE: MEGSÉRÜLT EGY TŰZOLTÓ

Az érintett cég egyik kollégájától úgy értesültünk, hogy oltás közben megsérült az egyik szegedi tűzoltó, erre több, egyéb forrásunk is ráerősített. A fiatalember égési sérüléseket nem szenvedett, úgy tudjuk, zúzódásos, könnyebb sérülések érték. Az érintett tűzoltót a mentők kórházba vitték.

Hálásan köszönjük az elmúlt 48 óra megfeszített munkáját minden szegedi és környékbeli, hivatásos és önkéntes tűzoltónak!

Hálásan köszönjük a rengeteg infót és fotót, Szeged365 Family!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb