Mindenmás

Kigyulladt a Budapestre tartó Intercity

Kigyulladt a Nyíregyházáról Budapestre tartó Tokaj Intercity mozdonya a karcagi állomáson szombat délután, a vonatról az utasokat leszállították, nem sérült meg senki, a baleset miatt késéssel közlekednek a vonatok – írták a Mávinform Facebook-oldalán.

A tűzoltás idejére a karcagi állomáson a felsővezeték-hálózat feszültségmentesítése miatt csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, a MÁV beszámolója szerint a forgalom jelentősen lelassul, a záhonyi fővonalon 20-40 perccel megnő a menetidő.

TÜZES SZOMBAT DÉLUTÁN, A MÁV-NÁL

A társaság tájékoztatása szerint nem ez volt egyetlen tűzeset miatti késés ma délután, Szolnokon, a vasútállomáson az egyik tehervonat-kocsi kapott lángra, a Mezőtúr és Gyoma, valamint Mezőberény és Csárdaszállás közötti szakaszokon pedig avartűz miatt állíttatta le a forgalmat a katasztrófavédelem.

A két eset, egy kicsit részletesebben:

  • Szombat délután avartűz miatt a katasztrófavédelem leállíttatta a forgalmat Mezőtúr és Gyoma, valamint Mezőberény és Csárdaszállás között, ezért a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza fővonalon jelentősen hosszabb eljutási időre, nagyobb késésekre kell számítani.
  • A szolnoki állomáson egy tehervonat egyik kocsija gyulladt ki, ezért ott is kevesebb vágányon zajlik a forgalom a tűzoltás ideje alatt. A legutóbbi MÁV-frissítés szerint a tűzoltás utómunkálatai miatt a békéscsabai fővonalon több szakaszon is sebességkorlátozás van még érvényben, ezért késő estig 30-40 perces késésekre kell számítani.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb