SportVideo365

Bánhidi Bence: nagyon jó meccsek várnak majd a nézőkre Szegeden – a Kékek megkezdték a felkészülést az új szezonra

Az ötszörös magyar bajnok PICK Szeged férfi kézilabdacsapat július 25-én, hétfőn megkezdte a felkészülést a 2022–2023-as szezonra. Ennek apropóján az új szezonról és a csapat célkitűzéseiről tartottak sajtótájékoztatót hétfő kora délután a PICK Aréna konferenciatermében, ahol a jöbőbeni tervekről Kiss Bence, a PICK Szeged cégvezetője, Juan Carlos Pastor, a csapat vezetőedzője, Marko Krivokapics, másodedző, Bánhidi Bence csapatkapitány, valamint a PICK Szeged új játékosa, Szita Zoltán beszélt.

JÚLIUS ELSEJE ÓTA ERŐSÍTI HIVATALOSAN A KÉKEK CSAPATÁT SZITA ZOLTÁN

Szita Zoltán 1998. február 10-én született Veszprémben. Itt kezdett el kézilabdázni és itt mutatkozott be az NB I-ben. 2017-ben igazolt Balatonfüredre, ahol egészen 2019-ig szerepelt, majd külföldre, Lengyelországba, a Wisla Plock együtteséhez került. A 196 centiméter magas játékost 2017-ben a legjobb ifjúsági, míg 2019-ben a legjobb junior játékosnak választották meg Magyarországon. Tagja volt a 2017-ben a junior világbajnokságon hetedik helyen végző nemzeti csapatnak, és a tavaly Egyiptomban az ötödik helyet megszerző felnőtt válogatottnak. A balátlövő 2022. július 1-jével igazolt át a Pick Szegedhez.

MENTÁLISAN NEHÉZ LESZ AZ ELSŐ HÁROM-NÉGY HÓNAP

“Minden mérkőzést meg akarunk nyerni, legalábbis én személy szerint, ha ez sikerül, akkor minden álmom valóra válik. Egy nagyon nehéz szezon elé nézünk, az alapozásnál, a felkészülési résznél nagyon sok munkát kell beletenni, de remélem, ha ezt a sok munkát beletesszük, akkor ez a végén kifizetődik” – mondta el Szita Zoltán, majd hozzátette, a válogatott tagjaként már sok Pick Szeged játékossal játszott együtt, vagy ellenük, így nem teljesen ismeretlen a terep számára. Ettől függetlenül úgy készül, hogy az első három-négy hónap biztosan kemény lesz, inkább mentálisan, mint fizikálisan, de úgy érzi, hogy fel van rá készülve és a tudása legjavát fogja nyújtani.

“NAGYON JÓ MECCSEK VÁRNAK MAJD A NÉZŐKRE SZEGEDEN”

Bánhidi Bence elmondta, kicsit belehúztak az erősebb csoportba, véleménye szerint az elmúlt években mindig a gyengébb csoportokba kerültek. “Én személy szerint örülök neki, mert az egyenes kieséses párharcban, ha jól szerepelünk a csoportban, akkor talán egy könnyebb ellenfelet fogunk kapni és könnyebben tudunk továbbrobogni. Nem utolsó sorban pedig nagyon jó meccsek várnak majd a nézőkre Szegeden” – árulta el Bánhidi Bence.

A HÉTVÉGÉN MÁR SZLOVÉNIÁBAN EDZŐTÁBOROZIK A CSAPAT

Kiss Bence elárulta, hogy hétfőn felmérésekkel és tesztekkel kezdődött a felkészülési időszak, a hétvégén pedig Szlovéniába utaznak magaslati edzőtáborba. Az edzőmérkőzések sorát hazai környezetben a Balatonfüred és a Gyöngyös ellen kezdik, utána a romániai Nagyszentmiklóson vesznek részt egy tornán, végül Németországban Bundesliga-csapatokkal találkoznak, majd a BL első fordulójában szeptember 14-én, vagy 15-én a címvédő Barcelonával mérkőznek meg a Kékek.

KÉSZÜLNEK A BL-RE

A felkészülési időszak első napján Juan Carlos Pastor elmondta, kemény munka és sok edzés vár a csapatra, majd hozzátette, nagyon örülne, ha a következő idényben nem lenne olyan sok sérülés és betegség a keretben, mint az elmúlt két szezonban. “Nagyon jól fel kell készülnünk, mert a BL-ben mi kerültünk az erősebb csoportba, ráadásul a címvédő Barcelonával otthon kezdünk. Egyelőre nem kell azon gondolkodnunk, hányadik helyen fejezzük be a csoportkört, mert meccsről meccsre készülünk. A legjobb teljesítményt a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben kell majd nyújtanunk” – magyarázta.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Devops Consulting Company
'Fel a tetejéhez' gomb