Szegedi Arcok

Ásó, kapa, nagyharang: rákérdeztünk, lesz-e e szimbolikus meleg-házasságkötés idén a Széchenyi téren

“Nagy sajnálatunkra, idén nem lesz ilyen rendezvényünk Szegeden” – írta megkeresésünkre szerkesztőségünknek az Amnesty International Magyarország képviselője, akitől azt kérdeztük, hogy a tavalyihoz hasonlóan, a Budapest Pride Fesztivál programsorozatának részeként sor kerül-e a szimbolikus meleg-házasságkötésekre a Széchenyi téren.

TAVALY KÖZEL 50 PÁR MONDTA KI JELKÉPESEN A BOLDOGÍTÓ IGENT

Az esemény lényege, hogy felhívják a figyelmet a család, mint fogalom értelmezésére és sokszínűségére – különös tekintettel a nem hagyományos családokat illetően, mondták el tavaly a szervezők. A 2021-es rendezvényen közel 100 ember, vagyis 50 pár mondta ki az igent a Széchenyi téri szökőkút lábánál.

VOLT BALHÉ IS TAVALY, OF COURSE

A tavalyi rendezvényen délután fél 6 környékén volt egy kisebb balhé is, a főszervező elmondása szerint néhány “szélsőjobbos” arc érkezett meg a térre, közülük az egyik letépett egy zászlót, majd összetűzésbe keveredett egy lánnyal. A férfit villámgyorsan elvitték a rendőrök, az esemény pedig mehetett tovább. Erről korábban az alábbi cikkünkben írtunk.

IDÉN PÉCSEN IGEN, SZEGEDEN EGYELŐRE NEM LESZ FELVONULÁS

A vidéki városok közül szeptemberben már második alkalommal rendezik meg a Pécs Pride Felvonulást, s bár a szegedi esemény már többször szóba került egyelőre városunkban nem lesz felvonulás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb