SportVideo365

Közel 150-en bizonyították a Maty-éren, hogy ők a legbevállalósabbak – ilyen volt az első Swim & Run verseny

Közel 150 lelkes és elszánt résztvevővel került sor vasárnap a Szegedi Olimpiai Központban az I. Swim & Run versenyre, ahol úszásban és futásban próbálhatták ki magukat a vállalkozószellemű szegediek. A hagyományteremtő célból első alkalommal megrendezett viadalról Süli Andrással, az eseményt szervező Csongrád-Csanád Megyei Szabadidősport Szövetség (Csomszisz) elnökével beszélgettünk.

NEM CSUPÁN SZEGEDIEK VETTEK RÉSZT A MEGMÉRETTETÉSEN, AZ ORSZÁG TÖBB PONTJÁRÓL, SŐT MÉG KÜLFÖLDRŐL IS ÉRKEZTEK VERSENYZŐK

Süli András szerkesztőségünknek elmondta, úgy gondolja, egy hiánypotló eseményt sikerült a szegediek számára megvalósítaniuk, és azoknak, akik az ország más pontjairól, illetve külföldről jöttek a megmérettetésre. Mint megtudtuk, például nagy fős csoporttal érkeztek a résztvevők Nagyváradról is a Maty-érre. “Nagyon nagy várakozással tekintettünk az eseményre, mekkora lesz az érdeklődés e mozgásforma iránt, hiszen a két Covidos év után nem lehetett tudni előre, mire számíthatunk” – árulta el Süli András.

KÖZEL 150-EN SZÁLLTAK HARCBA A DOBOGÓS HELYEKÉRT, AZ EGÉSZEN KISGYEREKEKTŐL AKÁR A HETVEN ÉVESEKIG

Mint mondta, közel 150-en neveztek be az eseményre, de, ha az érdeklődőket, szurkolókat, családtagokat is beleszámoljuk, akkor több mint 200-an látogattak ki vasárnap az első Swim & Run versenyre a Maty-érre. A hagyományteremtő sportrendezvény kicsiket és nagyokat egyaránt vonzott, itt lehetősége volt a 4-5 éves gyerekektől kezdve egészen a hetven évesekig, bárkinek kipróbálnia magát a különböző távokon, mint a:

BÁTOR: 100 m úszás + 1,5 km futás
MERÉSZ: 300 m úszás + 3 km futás, valamint a
BEVÁLLALÓS: 500 m úszás + 5 km futás távokon.

A LEGNÉPSZERŰBB A BEVÁLLALÓS FUTAM VOLT

Süli Andris azt is elárulta, a legnépszerűbb a versenyzők körében a Bevállalós futam volt. “Ez tényleg embert próbáló volt. Kétszer kellett befutni a versenyzőknek az osztott szigetre, ami kettévágja középen a Maty-ért. A visszajelzések alapján nagy élmény volt a résztvevők számára, hogy a szigetre befutva is lehetett hallani a partról a szurkolók buzdítását. Nem utolsó sorban pedig az, hogy a vízicentrum elválasztó szigetére vezető 166 méteres hídon, – amit nem olyan régen adtak át a Maty-ér fejlesztésénél -, mekkora élmény volt átfutni a versenyzőknek, hiszen ez máskor el van zárva a közönség elől” – idézte fel Süli Andris, majd hozzátette, azért is volt ez nagy dolog, mert ilyen jellegű versenynek nem adott korábban még otthont a Maty-ér.

A megmérettetésen nagyon sok szegedi klub is képviseltette magát, például a Muréna Szegedi Úszó és Búvárklub tagjai, több egyesület utánpótlás növendékei, akik ezzel a közeggel ismerkedve, profi környezetben kipróbálhatták magukat egy verseny szituációban.

A FRISSÍTŐ PONTOKON HŰTÖTT ITAL ÉS GYÜMÖLCS VÁRTA A RÉSZTVEVŐKET

A versenyzők szerencséjére a szombati szinte elviselhetetlen hőség után vasárnap már valamennyivel normalizálódott a hőmérséklet, a kegyeibe fogadta a versenyzőket, pont ehhez a mozgásformához megfelelő volt az időjárás. A szervezők azonban fel voltak készülve a nagy melegekre, ehhez igazították a frissítő pontokat, folyamatosan hűtötték az italokat és a gyümölcsöket, amiért a versenyzők nagyon hálásak voltak.

A GYŐZTESEK VÉGÜL UGYANARRA A DOBOGÓRA ÁLLHATTAK FEL, MELYRE OLIMPIKONJAINK IS

A rendezvény lezárásaként pedig még aznap sor került az eredményhirdetésre, ami azért sem volt mindennapi, mert az I. Swim & Run érmesei ugyanott állhattak dobogóra, ahol legendáink a kajak-kenu világ- és Európa-bajnokságokon.

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: Csomszisz FB oldala

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ceata de ulei
'Fel a tetejéhez' gomb