Kikapcs

Le a (cowboy) kalappal: már majdnem 10 ezer ember látta a Móra Ferenc Múzeum vadnyugati tárlatát!

A szegedi cowboy-indián kiállítás komoly sikernek örvend: a megnyitás óta eltelt egy hónap alatt már majdnem tízezren látták a tárlatot a Móra Ferenc Múzeumban. A tízezredik látogató várhatóan kedden délelőtt érkezik majd a Kultúrpalotába.

Nagy sikernek örvend a Móra Ferenc Múzeum nemzetközi időszaki kiállítása. A legendás vadnyugat című tárlatot a megnyitás óta eltelt egy hónap alatt már közel tízezren látták, így rengetegen ismerkedtek meg a cowboyok és indiánok világával Szegeden. A tízezredik látogató várhatóan kedden délelőtt érkezik majd a múzeumba, akit ajándékcsomaggal fognak köszönteni – írta közleményében az intézmény.

A tárlat törzsanyaga az USA-ból, az Oklahomai Cowboy és Western Múzeumból érkezett. A kiállításon izgalmas tárgyakon keresztül mutatják be az indiánok és a cowboyok világát. A legendárium kapcsán olyan filmes kellékeket is kölcsönöztek Rómából, melyek a Bud Spencer-féle spagetti westernfilmekben szerepeltek. A gyermekeket külön interaktív, játékos terem várja felvehető ruhamásolatokkal, indián sátorral és sok játékkal.

A kiállításon ajándék tárlatvezetéseket tartanak minden szombaton 17 órai kezdettel, illetve áttértek a nyári menetrendre:

szombatokon este 8-ig tartanak nyitva.

A tízezredik látogató ünnepélyes fogadásáról Szeged365 live videó keretein belül tudósítunk kedd délelőtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb