Közélet

Újabb törvény készül, ami Lázár János szerint egy teljesen új világot teremt Magyarországon

Közösségi oldalán osztott meg egy részletet friss rádióinterjújából Lázár János építési és beruházási miniszter, aki többek közt arról is beszélt, milyen beruházásokat kell támogatnia az államnak. A politikus szerint készül egy új, állami beruházások rendjéről szóló törvény is, amely a tervek szerint január elsejétől „teljesen új világot teremt Magyarországon” az állami, önkormányzati közcélú beruházások tekintetében.

“Új beszerzési rendszerben, új pályáztatási rendszerben, új tervezési rendszerben és új elszámolási rendszerben gondolkodunk. Új pénzügyi-gazdasági viszonyokat fogunk teremteni, tiszta vizet öntünk a pohárba. Sokkal átláthatóbb, sokkal egyszerűbb, az állam érdekeit sokkal jobban védő rendszer fog születni” – hangsúlyozta Lázár János, aki elmondta: a legfontosabb, hogy az államnak olyan beruházásokat kell most és a jövőben is támogatnia, amelyek a társadalom javát szolgálják és gazdasági növekedést is jelentenek.

A JOBB TERVEZÉS A KULCS

A miniszter hozzátette, az állami beruházásoknál számára prioritás a pontosabb és precízebb előkészítés, a hatékonyságnövelés és a közérdek jobb védelme. ‘Ez alatt azt értem, hogy jobban meg kell tervezni, hogy hol építünk iskolát, mekkora iskolát vagy uszodát építünk, milyen közinfrastruktúrákat hozunk létre” – fűzte hozzá a politikus.

ÚJ KORSZAK KEZDŐDÖTT

Lázár János a múlt héten arról beszélt, hogy új korszakhoz érkeztünk, a háború és a szankciók miatt az olcsó orosz energiához való hozzáférés lényegében bezárult. “Az áram és a gáz mindenki számára sokkal drágább lesz, mint korábban. A nyugati világ, a döntéshozók, üzletemberek, a nyugati hálózatok úgy határoztak, elvágják magukat az orosz áramtól és gáztól, így nem az a kérdés, mennyibe fog kerülni az energia, hanem az, hogy lesz-e.” – magyarázta, majd hozzátette, hogy ez a döntés komoly hátrányt okoz az európai és a magyar választóknak is, de az EU és a NATO tagjaként tartanunk kell magunkat a játékszabályokhoz. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb