KözéletVideo365

Szeged365 videóriport: ökológiai dráma Szeged mellett, kiszáradt a bivalyrezervátum tava

Kiszáradt a mórahalmi bivalyrezervátum tava, 8 éve nem volt ilyen kevés víz a területen – írtuk meg a múlt hét közepén, az akkor közölt elszomorító fotók mellé a hétvégén egy Szeged365 videót is lőttünk.

A Nagyszéksósi Bivalyrezervátumot 2008-ban hozták létre negyvenöt fiatal állattal azzal a céllal, hogy segítenek megtisztítani a nádtól a Nagyszéksós-tavat és környékét. Ma már 143 patás él az elkerített területen. A jelenlegi állapotokról az alföldi viharvadász, Fodor Szabolcs lőtt olyan képeket, amelyeken az látható, hogy szinte teljesen eltűnt a víz a tóból:

“A területre jellemző, hogy folyamatosan változik a tó vízszintje, a nyári szárazságban jelentősen apad, de ilyen kevés víz már vagy 8 éve nem volt a rezervátumban” – mondta el a Sokszínű Vidéknek a Móra-Tourist Nonprofit Kft. munkatársa, aki kiemelte, hogy a rezervátum továbbra is látogatható, és amint hosszabb esős idő beköszönt majd, ismét megtelik vízzel a terület. A portál szerint a bivalyok jól vannak, takarmánnyal etetik őket, és továbbra is kihajtják az állatokat a tó területére.

Magyar Andor kollégánk videója a helyszínről:

A Nagyszéksós-tó és környéke egyébként tájvédelmi körzet, így mesterségesen nem lehet beavatkozni, hogy pótolják a vizet, a kedvező időjárásban lehet reménykedni.

Kapcsolódó cikkek

3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: connetix
  2. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb