KözéletSmart Szeged

Jegyeket, bérleteket! Megvan a teljes Tram-Train árlista, mutatjuk, mennyibe fog kerülni augusztus 1-től a vasútvillamos

Sűrítik a tram-train járatait, augusztustól fizetős lesz, és félóránként fognak járni a vasútvillamosok Szeged és Hódmezővásárhely között – írtuk meg pár napja, a cikkünk megjelenését követően csak úgy záporoztak felénk a jegyárakkal kapcsolatos kérdések. A válaszok most futottak be, íme a vasútvillamosok (nem hivatalos) díjszabása!

A jegyárakról Lázár János már elárult ezt meg azt egy múlt heti, a Rádió 7 – nek adott interjújában, mint akkor mondta,

  • a Szeged-Algyő-Hódmezővásárhely viszonylatban a teljes árú vonaljegy 465 forint lesz (a buszokon most 560 forint),
  • a havi bérlet pedig 17 800 forint (a buszokon ma 21 400 forint),
  • Vásárhelyen belül 5940 forintba fog kerülni a teljes árú havi bérlet,
  • 250 forintba pedig a vonaljegy.

A Promenad24 most megszerezte a vasútvillamos teljes díjszabását, az általuk közölt nem hivatalos számok előtt érkezzen egy kis magyarázat:

A MÁV-Start többféle zónát alakított ki a tram-trainen. Az AB zóna a Szeged-Algyő, a BC zóna az Algyő-Hódmezővásárhely, az ABC zóna a Szeged-Algyő-Hódmezővásárhely viszonylatot jelenti, míg a C zóna a Hódmezővásárhely városon belüli közlekedést takarja. Mindezek alapján összesen hatféle havibérletet lehet majd vásárolni a vasútvillamosra (teljes áron, illetve itt is érvényesíthető a 90 százalékos kedvezmény). A vonaljegynek pedig négyféle típusa lesz (teljes áron, valamint érvényesíthető a 33, 50 és 90 százalékos kedvezmény), illetve külön kerékpár- és kutyajegy is váltható lesz a szerelvényekre.

HAVIBÉRLET: 17.800 FT A SZEGED-ALGYŐ-VÁSÁRHELY KÖZÖTT ÉRVÉNYES, HÁROMZÓNÁS TIKETT

Mint a portál írja, az úgynevezett kétzónás bérlet Szeged-Algyő vagy Algyő-Vásárhely között 11 900 forintba kerül majd teljes áron. A háromzónás bérlet – mint Lázár János már bejelentette – Szeged-Algyő-Hódmezővásárhely között 17 800 forint lesz.

A két-, illetve háromzónás bérletekhez szegedi helyi tömegközlekedési havibérlet is kapcsolódhat. Ha erre lenne szükségünk, akkor a Szeged-Algyő-Hódmezővásárhely bérlet szegedi helyi bérlettel kombinálva 21 200 forintért váltható, a Szeged-Algyő bérlet pedig szegedi helyi bérlettel megspékelve 16 580 forint lesz. Vásárhelyen belül 5940 forintba fog kerülni a teljes árú havi bérlet. Valamennyi bérletre érvényesíthető a 90 százalékos utazási kedvezmény, lásd az alábbi táblázatot:

VONALJEGY: 465 FORINT A SZEGED-ALGYŐ-VÁSÁRHELY TÁV

A vonaljegyek ára így néz majd ki augusztus 1-től:

  • Szeged és Algyő között 370, Algyő és Hódmezővásárhely között 310 forintért válhatjuk meg a tikettet,
  • Szeged-Algyő-Vásárhely között pedig 465 forintért lehet majd utazni.
  • Hódmezővásárhelyen belül 265 forintos jeggyel lehet igénybe venni a vasútvillamost.

Valamennyi vonaljegyre érvényesíthető a 33, 50 és 90 százalékos kedvezmény is, ennek részleteit az alábbi Promenad24 táblázat tartalmazza. A tram-trainen külön jeggyel szállíthatók a kutyák és a kerékpárok is, mostanra kiderült, mindkét esetben 235 forint ellenében.

Forrás: Promenad24

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb