Kikapcs

Úgy néz ki, döntött Botka László: lefújják a 2022-es szegedi tűzijátékot

Úgy néz ki, döntött Botka László: lefújják a 2022-es szegedi tűzijátékot. Az információt Iványi Aurél osztotta meg Facebook oldalán.

“Szegedi Önkormányzat: Tűzijáték helyett tűzifára költ!” – ennyit írt ki a közösségi oldalára a közismert fotós, viszont a városvezetés hivatalosan még nem adott ki közleményt.

FRISSÍTVE (14:56): A GAZDASÁGI VÁLSÁG ÉS A RENDKÍVÜLI SZÁRAZSÁG MIATT MONDJÁK LE A TŰZIJÁTÉKOT

Az egyre súlyosabb gazdasági válság és a rendkívüli szárazság miatt döntöttek úgy, hogy parkolópályára állítják az idei tűzijátékot Szegeden. Önkormányzati forrásainktól úgy tudjuk, hogy a tűzijáték megrendezésének a költségét a rászorulók támogatására, a tűzifaprogram kiterjesztésére fordítják.

A cikkünk megjelenését követően kiadott, hivatalos közlemény így hangzik:

„Augusztus 20-a, Szent István napja számunkra kiemelten fontos ünnep, az egyre súlyosabb gazdasági válság és a rendkívüli szárazság miatt azonban idén lemondjuk a tűzijátékot. A tűzijáték megrendezésének költségét a rászorulók támogatására, a tűzifaprogram kiterjesztésére fogjuk fordítani. A kisvállalkozókat sújtó év közbeni adóemelés, a lakossági gáz- és áramáremelés több tízezer szegedi polgár és család életét keseríti meg. Az egekbe szökő infláció miatt egyre több ember megélhetése kerül veszélybe. Mindezt tetézi a soha nem látott hőhullám és szárazság, amelynek eredményeként környékünkön is több tűzeset történt az elmúlt hetekben. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata ezért úgy döntött, az idei tűzijátékot lemondja, annak forrásait pedig a rászorulók megsegítésére fordítja. Több száz szegedi családot tudunk így segíteni tűzifával. A városi ünnepség egyéb programjait a korábbi évek szokásaihoz hasonlóan megtartjuk”.

SZEGEDEN PETÍCIÓ INDULT

Az egész tűzijátékos ramazuri egyébként a múlt héten vette kezdetét, és országos szintre nőte ki magát. Több város és település is úgy döntött, hogy a háborús helyzet, a katatörvény és a magas infláció miatt inkább másra költi az augusztus 20-i tűzijátékra szánt összeget. Szegeden petíció is indult, ami nagyon úgy fest, hogy a mai bejelentések vonzatában révbe is ért.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb