Kikapcs

“Remélem lesz foganatja” – Szeged365 villáminterjú a hölggyel, aki petíciót indított a szegedi tűzijáték lefújásáért

Petíció indult, le akarják fújatni a tűzijátékot Szegeden – írtuk meg elsőként csütörtök reggel. Miután a cikkünkben azon poénkodtunk, hogy vajon a polgármester kommunikációs trükkje lehet-e a dolog, kaptunk egy levelet attól a szegeditől, aki létrehozta a Szabad a Hang oldalon jelenleg (14:44) 1615 kitöltőnél járó kezdeményezést. Ha már ránk írt, kértünk tőle egy telefonos interjút, melynek során kiderült:

…tényleg nem Botka László van a vonal túlsó végén.

(a témában történő poénkodást befejeztük, tényleg, ennyi volt)

A bevezetőben ellőtt tétel kapcsán, beszélgetőpartnerünk rögtön az elején – amikor rá írtunk – tisztázott egy dolgot:

“A petíció valós, én indítottam, nem vagyok alkalmazottja az önkormányzatnak”

EDINA ÚGY ÉRZI, FELESLEGES PÉNZSZÓRÁS LENNE A JELENLEGI HELYZETBEN ÉGI PARÁDÉT RENDEZNI

Mint kiderült, a fiatal hölgyet Edinának hívják (igazából már akkor gyanús volt, hogy nem Botka Lászlóval beszélünk, amikor a vonal túlsó végén meghallottuk a roppant kellemes női hangot), aki Fülöp Tímea kolléganőnknek több dolgot is felsorolt, amelyek miatt úgy érezte, nem lenne helyes megtartani a 2022-es, szegedi tűzijátékot:

  • szárazság, klímaváltozás,
  • állatvédelem,
  • ukrán-orosz háború,
  • gazdasági környezet, rezsi – és KATA-ügy.

Mint Edina elmondta, felesleges pénzszórásnak tartja a tűzijátékot pont akkor, amikor szinte mindenki nehéz időket él meg. A szomszédban háború folyik, Szegeden is sok a menekült, velük szemben sem lenne szerinte fair, ha megtartanák az égi parádét.

LESZ FOGANATJA?

“Szerinted lesz foganatja?” – tette fel a kérdést Edinának Timi kolléganőnk, aki bízik benne, hogy igen. “Csodálkozom, hogy Szeged nem csatlakozott a tűzijátékot lefújó városokhoz, bízom benne, hogy értő fülekre fog találni a petícióm” – mondta. A kezdeményezést a tegnapi napon küldte el az önkormányzatnak, illetve Botka László egyik Facebook posztja alá is belinkelte azt. Egyelőre nem kapott választ, amint igen, cikkünk frissülni fog.

Az eredetileg 2000 kitöltőre kalibrált, tegnap indított petíció egyébként szépen pörög, jelenleg így áll:

Köszönjük a villáminterjút, Edina!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb