Sport

Óriási meccseket vívtak a versenyzők az I. Labdaház Padel Kupán Szegeden

Óriási meccseket vívtak a versenyzők a szegedi Labdaház Tenisz & Padel Klub első padel versenyén, adta hírül a klub Facebook oldalán szerda délután. Mint írták, a megmérettetésen összesen 40-en vettek részt, s a hőség ellenére is elképesztően magas színvonalú mérkőzéseket játszottak a versenyzők.

MI IS AZ A PADEL?

A Labdaház Tenisz Klub még májusban jelentette be, hogy két padel pályával bővült a sportlétesítmény, mindazok örömére, akik a tenisz mellett szeretnék magukat kipróbálni egy új, feltörekvő ütősportban. No, de mi is az a padel? A padel, a magyarpadel.com leírása szerint könnyebb, mint a tenisz, kevésbé vesz igénybe, mint a squash, remek kardió mozgás és „társasjáték” négy ember számára. A padel a tenisz és a fallabda legjobb elemeit ötvözi. Párok játsszák egymással szemben egy 10×20 méteres „mini teniszpályán” speciálisan a sportág számára kifejlesztett padelütővel és labdával.

EZEK AZ EREDMÉNYEK SZÜLETTEK

Az új padel pályákat a Labdaház Tenisz Klub első ízben avatta fel versenyszituációban az I. Labdaház Padel Kupán, ahol több kategóriában mérethették meg magukat a versenyzők.

Silver kategóriában brutálisan erős mezőny alakult ki. Itt volt a többszörös országos padel bajnok, valamint többszörös padel verseny győztesek és országos tenisz bajnokok is indultak a mezőnyben, ahol végül 8 páros mérte össze tudását. A következő végeredmény született:

  1. helyen végzett: Bíró André – Bíró Máté
  2. helyen Balogh Patrik – Marijic Nikola
  3. helyen pedig Susányi Zsófia – Kiss György páros végzett.

Bronz kategóriában 12 páros küzdött egymással a végső győzelemért. Íme a végeredmény:

  • A dobogó legtetejére a Barna Tamás – Boros Tamás páros állhatott fel,
  • második helyezett lett Barcsay Miklós – Takács Levente páros,
  • míg Vas Enikő – Horváth Gábor a dobogó harmadik fokán végzett.

Forrás és fotók: Labdaház Tenisz & Padel Klub

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb