Közélet

„Nice to see you again!” – Donald Trump-pal találkozott Orbán Viktor

Donald Trump ex-elnökkel randevúzott tegnap Orbán Viktor, a talákozóra a volt elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán került sor. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a megbeszélésen

  • Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter,
  • Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója,
  • Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke,
  • valamint Susie Wiles, a Save America igazgatója,
  • Brian Jack tanácsadó
  • és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója vett részt.

A tárgyalásról Orbán Viktor és Szíjjártó Péter is kitett egy-egy videót a Facebook oldalára, az utóbbin az hallatszik, ahogy a Reszkessetek, betörők második részében is feltűnő (majd onnan majd’ három évtizedre rá kicenzúrázott) Trump a „Nice to see you again!” mondattal fogadja a külügyminisztert.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn utazott az Egyesült Államokba, ahol részt vesz az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en, nyitóbeszédet mond és kétoldalú találkozókat bonyolít.

A magyar miniszterelnök régóta aktív kapcsolatot épít a volt amerikai elnökkel, a 2020-as amerikai választáson is nyíltan a republikánus jelöltet támogatta, aki cserébe Orbán Viktor mellett állt ki tavasszal. Trump hivatali ideje alatt egyszer fogadta a magyar kormányfőt a washingtoni Fehér Házban 2019 májusában. Idén januárban telefonon beszéltek, majd az áprilisi választás után gratulált volt amerikai elnök az újraválasztott magyar miniszterelnöknek.

Fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb