Blog

Szakembör rovatunk bemutatja: az év fürdőszobája, Szegedről

“Szegedi remekmű” – ezzel a két szóval tette közzé egy Richárd nevű felhasználó a cikkünkben szereplő, a Napfény Városában készült fotót a Kókány Sufnituning nevű Facebook csoportban. A fotón egy fürdőkád látszik, amelynek kiflexelték az oldalát, majd csempéből egy “kifutót” építettek annak helyére. A kép óriásit megy a 140 ezres csoportban, nálunk pedig felmerült pár kérdés, főként olyanok, hogy:

  • vajon mi lehetett az átépítés célja?
  • mennyire biztonságos egy esetleges megcsúszásnál?
  • és még az is, hogy vajon mi lesz a kádba engedett víz sorsa (és legfőképp útja), tekintve azt, hogy a kép alapján a csempés részt egy szintbe hozta a “mester” a káddal.

Rákérdeztünk egy építőiparban fekete öves partnerünknél, hogy mire tippel, előtte azonban megmutatjuk a teljes fotót:

A pár napja napvilágot látott poszt alatt ipari mennyiségű komment virít már, többen a rezsicsökkentés csökkentésének (a csökkentésének) egy újabb, forradalmi megoldását látják benne. Rákérdeztünk Szélpál Dávidnál, a szegedi Attrect Bau ügyvezetőjénél, hogy szerinte mi lehetett a kompozíció célja.

“Elég durva de azért valljuk be, ötletes”

– mondta, majd elmesélte, hogy burkoló körökben már legalább egy hete körbejár a kép, úgy tudják, eredetileg egy akadálymentesített(nek szánt) tusolót szerettek volna kialakítani a kádból. “A vízszigetelésre azért kíváncsi lennék” – magyarázta Dávid, aki szerint anyag és anyag találkozásánál egy dilatáció mindig felmerül, ami vízszivárgást okozhat. Ezt persze megfelelő tömítéssel lehet orvosolni, de a kád és a csempe találkozása nagyon durván néz ki a kép alapján.

Egy szerkesztői komment, a cikk végére. Bár a fotó első blikkre tényleg viccesen hat, azért úgy korrekt, ha megjegyezzük, valószínűleg a szükség és a szűkös anyagiak kényszeríthették rá a tulajdonost, hogy ezt a módszert alkalmazza. A kókány megoldáson és “mester” igénytelenségén “ér” pörögni, a tulajdonos anyagi helyzetén viszont úgy érezzük, egyáltalán nem.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb