Szegedi ArcokVideo365

Építőipar? Rock ‘n Roll! A szegedi Attrect Bau-val emeltünk teraszt, közben az orosz-ukrán háború hatásairól diskuráltunk

Ha azt mondjuk, építőipar, 10-ből 9 Szeged365 olvasónak az óriásberuházások, a stadion – vagy éppen az autópályaépítések jutnak eszébe, pedig ezeken túl is van élet. Sőt. Elugrottunk egy újgenerációs, a lakossági szegmensben karistoló szegedi cég egyik munkájának helyszínére, hogy megtudjuk:

  • hogy áll az építőipar helyzete szegedi szemmel,
  • mekkora slamasztikát okozott náluk a háború,
  • nomeg azt, hogy mennyi sört iszik meg napközben egy átlag melós.

Az utóbbi kérdésre a választ a cikk végére tartogatjuk, addig is mesél Szélpál Dávid, a szegedi Attrect Bau alapító-ügyvezetője.

A helyszín egy tápéi családi ház, a srácok gőzerővel dolgoznak, közben szolíd hangerővel Iron Maiden szól (apropó, Bruce Dickinson-ék most voltak Budapesten), sztorizni nagyon nincs idő, mindössze 1-2 szitkozódás szűrődik ki a fúrás-faragás-kopácsolás zajából.

A SRÁCOK, AKIKNEK SOSEM BÜDÖS A MUNKA

“Fiatal cég vagyunk, a semmiből kellett felkapaszkodnunk a Covid idején” – magyarázta a 30-as évei elején járó alapító-tulajdonos Szélpál Dávid, aki nem a kisujj-kitartós cégvezetők táborát gyarapítja. A szegedi vállalkozó maga is kantáros gatyát ránt, részese szinte minden projektnek, mint mondta, neki nem “büdös” a munka.

A fő profiljuk a burkolás, ebben elmennek a végletekig, de jók hőszigetelésben és kőműves munkákban is, nekik az jött be, hogy “all-in” szolgáltatást nyújtva gyakorlatilag mindent megcsinálnak, amit házépítéskor vagy felújításkor kell. A tápéi családi háznál egy teraszt építettek épp, amikor ott jártunk, barabás téglából, jacuzzi fogadó hellyel és térkő burkolattal.

A HÁBORÚ NEM JÖTT JÓL, DE ÍGY SINCS MÁR SZABAD IDŐPONTJUK 2022-RE

Adta magát, hogy rákérdezünk, mit hozott a háború, mint ahogy az is adta, hogy a válasz a következő lesz:

“nem sok jót.”

Mint Dávid elmondta, egy kicsivel kevesebb lett a megrendelésük, de így is tele van már a 2022-es naptáruk, megrendelést gyakorlatilag csakis 2023-ra tudnak felvenni. Az orosz-ukrán konfliktus főként az anyaghiányban érezhető, a pech pedig az, hogy cement nélkül nem lehet építeni. Hasonló a helyzet a burkolólapok terén is, eddig 2-3 hetet kellett rájuk várni, most már 6 hétnél kezdődik a várakozási idő.

14 ÉVE PÖRGETIK AZ ATTRECT BAU-T

Fiatal cég ide vagy oda, az Attrect Bau 14 éve foglalkozik burkolással, hőszigeteléssel, festéssel és tapétázással, partnereikkel közösen pedig nem akadály számukra a víz-, gáz-, központi fűtés- és villanyszerelés sem, illetve egy egyedi üvegezéssel foglalkozó vállalkozásnak köszönhetően exkluzív üvegkorlátokat, tusolókabinokat is beépítenek egyedi elképzelés alapján is.

Dávid szerint a legnagyobb ütőkártyájuk a megbízhatóság és a minőségi anyagokhoz való ragaszkodásuk mellett az, hogy az elvégezendő munka felmérése után 48 órán belül garantáltan érkezik a részletes ajánlat.

Ajánlatot itt tudsz kérni a srácoktól:

Apropó, a bevezetőben feldobott “mennyi sört iszik meg napközben egy átlag melós” téma kapcsán a válasz: (állítólag) sokat. Viszont, mint a kérdésben is látszik, a dolog egy “átlag melósra” vonatkozik, nem az Attrect Bau-s srácokra. Feléjük a kérdéses számadat valahol 0 és 0 között mozog, egy kávét azonban szívesen elfogadnak majd tőled…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb