Mindenmás

A MOL-nál már csak naponta egyszer lehet ársapkásan tankolni, még akkor is, ha nem használtuk ki a napi 50 literes limitet

Érdekes dologra lett figyelmes a 24.hu. Mint írják, több olvasótól is kaptak panaszt az új tankolási renddel kapcsolatban, ami szombattól, azaz július 30-ától érvényes. A portál összefoglalója szerint többekkel is megesett olyan, hogy naponta többször kellett volna tankolni 10 litert, ami bőven a megszabott 50 liter alatt van, mégis másodszorra megtagadták tőlük a hatósági áras benzint azzal a tájékoztatással, hogy aznapra már nem jogosult az ársapkás üzemanyagra.

A 24.hu azt írja, hogy az egyik olvasójuk például reggel 10 litert tankolt, és este is kellett tankolnia ugyanennyit. Mindkét alkalommal lecsippantották a forgalmiját a Mol-kútnál, másodszorra azonban már nem tankolhatott ársapkásan. Közölték vele, hogy a vonalkód beolvasásakor jelzett a rendszer, hogy aznapra már nem jogosult hatósági áras üzemanyagra.

PIACI ÁRAS LETT A MÁSODIK TANKOLÁS

A portál szerint a másik olvasójuk is kétszer tankolt egy nap. Tankolásonként 23 litert, vagyis napi szinten ő is belefért a Mol által június 24-én megszabott 50 literes limitbe. Két külön megyében történt a tankolás, és a második helyen azt mondták neki, hogy nem kutanként lehet ársapkásan tankolni, hanem mennyiségtől függetlenül csak napi egy alkalommal. Így mindkettejüknek piaci áras lett a második tankolásuk – tették hozzá.

NAPONTA EGYSZER LEHET ÁRSAPKÁSAN TANKOLNI

Ahol az olajtársaság napi 50 literes tankolási napi limitről tájékoztat, nem tesznek említést arról, hogy egy forgalmival egy adott napon csak egyszer lehet olcsón tankolni, és hogy ez akkor is áll, ha nem merítette ki az autós az 50 literes limitet. A portál megkeresésére a Holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója Bujdos Eszter azt mondta, ő is úgy tudja, hogy a tankolási rend legutóbbi módosítása, azaz július 30-a dél óta a Molnál egy forgalmival egy nap csak egyszer lehet ársapkásan tankolni, függetlenül a mennyiségtől. A rendszer ugyanis felismeri a rendszámot, és jelzi a kutasnak, ha valaki már egyszer tankolt aznap, és nem engedi másodszor is ársapkásan üzemanyagot venni. “A Mol feltehetőleg fejlesztett valamit kasszarendszerén, és azóta így működnek” – tette hozzá a szakember. Emellett megmaradt az 50 literes korlátozás is – vagyis legfeljebb annyit lehet tankolni egy alkalommal hatósági áron. Főleg vidéken életszerű szerinte, hogy az emberek egy nap többször is tankolnak – nekik ez mindenképpen szűkítés, hiszen a második tankolásuk már nem lesz hatósági áras, hanem a drágább piaci árat kell megfizetniük.

VAN, AHOL NINCS ÜZEMANYAG

A portál kiemelte, hogy a maximum 50 literes korlátozásnak az az értelme, hogy ne legyenek pánikvásárlások, ne fogyjanak ki a készletek. De ettől függetlenül időről időre kap a szakember is jelzéseket arról, hogy hol éppen milyen üzemanyag nincs készleten. Mint írják, nem csak vidéken fordulhat elő, hogy egy kúton nincs üzemanyag – Budapesten is bele lehetett futni, a héten nagy láncoknál (Shell, Mol, OMV) is előfordult egy adott útvonal mentén, hogy egymás után egyiknél sem volt lehetőség tankolni, tette hozzá. A Balatonon pedig már júliusban is voltak gondok, például Siófokon rendszeres, hogy vasárnap délután már nincs üzemanyag – mondta Bujdos Eszter.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: tratarea gazelor
'Fel a tetejéhez' gomb