Szegedi Arcok

Kakafantom, visszatértél? Fényes nappal sz@rt valaki Szeged legszebb játszóterére (18+, olvasói fotókkal)

“Játszani és levegőzi indultunk az ötéves kisfiammal az imént, és ez fogadott minket a Stefánián” – írta Kata nevű olvasónk, aki péntek délután szaladt bele egy gusztustalanságba a 850 millió forint európai uniós támogatás segítségével felújított, meseszép játszótéren. A barnamackó (bocs) alig pár méterre a telepített gyerekjátékoktól éktelenkedett, akármikor is történt a “baleset”, valahogy nem áll össze a kép:

  • ha valaki fényes nappal végezte el a dolgát a játszótér kellős közepén, lennie kellet volna legalább egy embernek a környéken, aki rászól vagy rendőrt hív,
  • ha pedig az éj leple alatt történt, a kora reggeli órákban menetrend szerint érkező városi takarítóbrigádnak kellett volna kiszúrnia a szagos meglepetést a fa tövében.

“Nem értem, mi visz rá bárkit is, hogy pont egy játszótéren végezze a dolgát. Nem először látunk ilyesmit” – írta Kata, majd hozzátette, ha ennyire hajt valakit a szükség, alig kétszáz méterre van WC a híd alatt, meg egy csomó, rejtettebb bokor is a parkban.

FRISSÍTVE: AZ EGYIK OLVASÓNK LÁTTA AZ ELKÖVETŐT

“Mi láttuk is, hogy ki volt” – írta cikkünk megjelenését követően István nevű olvasónk a Szeged365 Facebook oldalon, aki arról számolt be, hogy minden reggel ott iszik egy idősebb bácsi, már hajnalban. Mint írta, már hajnali 5-kor ott szokott ülni, ez az elmúlt 2 napban is így volt.

HÍV A TERMÉSZET? ÍME, A NAGY SZEGEDI BUDILISTA

Az utóbbit mi speciel nem javasoljuk, közterületen székletet üríteni gusztustalan és megbotránkoztató dolog, a népegészségügyi vonzatairól nem is beszélve. Ha valakit Szeged belvárosában hív a természet, a Tourinform adatbázisa alapján az alábbi helyeken tudja menteni a helyzetet:

  • Apáthy utca és Dóm tér sarka (ez speciel akadálymentesített)
  • Mars téri csarnok
  • Buszpályaudvar
  • Indóház tér – Pályaudvar
  • Minimal bolt alatt – Károlyi utca
  • Aradi Vértanúk tere (vicces, de pont a legendás Budi Büfé mellett)

Bár fentebb “nagy szegedi budilistát” ígértünk, sajnos csak ez a hat illemhely szaladt össze, amelyek közül csak három “igazi”, különálló köz-slozi van, a többi valamelyik egyéb intézmény része. Szegeden tehát nincs sok opció nyilvános illemhelyekből (sőt, a meglévőek közül sem működik mind hibátlanul), mégis azt kérjük, mindenféleképp ezt használják azok, akikre rátör a szükség a városban.

Ezen a részen jönnek Kata fotói, kérünk, csakis akkor görgess tovább, ha elmúltál 18 éves, meg persze akkor, ha nem reggelizel éppen.

Tényleg.

Szóltunk előre.

NEKTEK BATMAN, NEKÜNK SHITMAN

A rendőrségnek “köztisztasági szabálysértő”, a szegedieknek “sz@rófantom”. Bárhogy is nevezzük, a lényeg egy: a szegedi belváros bűzös szériája akkor indult, amikor 2020-2021 fordulóján egy 57 éves férfi összepiszkította a Passzázs sort. Mivel vele szemben a rendőrök több alkalommal is intézkedtek, és a helyszíni bírságot, valamint a szabálysértési feljelentésekből eredő pénzbírságot sem tudta befizetni, azokat 2021 áprilisában a bíróság elzárásra változtatta, amit azóta – információink szerint – már le is ült a szegedi badass.

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai a közrend, közbiztonság fenntartása érdekében továbbra is folyamatosan és visszatérően ellenőrzik Szeged közterületeit – írták egy akkori közleményben, majd hozzátették: amennyiben a rendőrség bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetését észleli, intézkedik.

Néha az utóbbi nem jön össze, ilyenkor születnek a lentiekhez hasonló, nem túl gusztusos dolgok Magyarország legszebb belvárosában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb