Mindenmás

Napi pakk: 38 fokkal tombol a kánikula, ma a döntőben szurkolhatunk a szegedieknek a kajak-kenu világbajnokságon

Fázni? Ma sem fogunk, a meteorológiai előrejelzések szerint akár 38 fok is lehet Szegeden. A jó idő adott lesz a milliónyi programhoz, sőt, még szurkolhatunk is a szegedieknek a kajak-kenu világbajnokságon. Főzd le a jó meleg kávét, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK, ÉVFORDULÓK

Nagyon boldog születésnapot kívánunk minden Berta, Bettina, Géza, Oktáv, Oktávia és Ulrika nevű olvasónknak! Érdekességek is jutottak mára:

  • 33 éve vált elérhetővé az első ismert World Wide Web oldal. Sir Tim Berners-Lee Genfben, a CERN magkutató központban fejlesztette ki a világ első webböngésző programját.
  • 77 éve dobták le az első atombombát Hirosimára.
  • 50 éve született Geri Halliwell angol énekesnő, a Spice Girls volt tagja, írónő,
  • 94 éve pedig Andy Warhol amerikai művész, a pop-art képviselője.

TETŐZIK A KÁNIKULA

Szombaton még kitart a zavartalan napsütéses, hőséggel fűszerezett, kánikulás nap Szegeden. Az északiasra forduló szél ugyanakkor többfelé megélénkül, megerősödik. Hajnalban 19-22, majd napközben már 38-39 fok köré melegedhet a levegő Szegeden.

DÖNTŐZNEK A KAJAK-KENU VILÁGBAJNOKSÁGON

Szerdán kezdődött az idei gyorsasági kajak-kenu és parakenu világbajnokság a kanadai Dartmouth városában. Az első eredmények azt mutatták, hogy két magyar egység is biztosította a helyét a hétvégi döntőkbe. Köztük van Nagy Bianka is Szegedről, akiért ma két számban is szurkolhatunk.

BŐDÜLETES PROGRAMOK A HÉTVÉGÉRE

Végre elstartolt egy újabb eseménydús hétvége Szegeden. A jó idő adott lesz, így bátran tervezhetünk szabadtéri programokat. Strandolhatunk a Lapos Beach-en, házibuli hangulattal vár a Garden Stég és folytatódnak a Körös – Toroki Napok is.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: connetix
'Fel a tetejéhez' gomb