Mindenmás

15 hektáron lángol a nádas Szeged mellett, öt település tűzoltói küzdenek (frissítve)

Tizenöt hektáron ég a nádas Szeged külterületén, közel az M5-ös autópályához – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől azt követően, hogy délután 4-kor valóságos üzenet-cunami futott be a Szeged365 olvasóitól. A ruzsai, a kisteleki, a hódmezővásárhelyi, a szegedi és a makói hivatásos tűzoltók folyamatosan oltják a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

Hálásan köszönjük az olvasói fotókat:

Még több multimédiás tartalomért látogass el

Egy órával a mostani tűzeset előtt egy másik is volt, az M43-as mellett fabódék égtek:

FRISSÍTVE (20:49): MEGFÉKEZTÉK A LÁNGOKAT

Fél 9 után kiadott egy közleményt a katasztrófavédelem, amely arról szól,

hogy megfékezték a lángokat.

Mintegy huszonöt hektáron ég a nádas, a tarló és egy olajfás terület Szeged külterületén, közel az M5-ös autópályához – írják. A ruzsai, a kisteleki, a hódmezővásárhelyi, a szegedi és a makói hivatásos, valamint a szegedi önkéntes tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését. A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Az oltás közben egyébként akkora volt az “érdeklődés”, hogy – mint Virágh Lászlótól, a Kiskundorozsma Polgárőr Egyesület elnökétől megtudtuk – az illetékesek kénytelen voltak kiadni egy rövid közleményt, amelyben azt kérték a bámészkodóktól, hogy álljanak el a mentési útvonalról:

“Szeretnénk megkérni mindenkit, aki ki ment a tüzet megnézni hogy a Polgárőrök felkérésére álljanak el a mentési útvonalról. Sajnos nagy a baj megint. Köszönjük”

– írták.

Hálásan köszönjük a tűzoltók, polgárőrök áldozatos munkáját és a rengeteg olvasói infót, fotót, videót Nektek, Szeged365 Family!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb