Közélet

“A tábla eltűnt, a kátyú maradt” – fél éve nem sikerül eltűntetni egy gödröt a Deák Ferenc utcából, Szeged365 olvasói jelentés következik

Vannak olyan kihívások, amelyekkel egyszerűen képtelen megbírkózni az emberiség a tudomány jelenlegi állása szerint. Ilyen az AIDS gyógyítása, a más bolygókra történő űrutazás és a jelek szerint egy kátyú eltüntetése is ebbe a kategóriába tartozik Szeged belvárosában. Cikkünk főszereplője a Deák Ferenc és a Vár utca sarkán várja régi és új kuncsaftjait (futóműveket, alufelniket, autógumikat) február óta, a cikket beküldő olvasónk szerint most már úgy fest, köszöni, jól érzi magát, marad örökre a holdbéli kráterre emlékeztető tájjellegzetesség.

“Sziasztok, a Deák Ferenc és a Vár utcák sarka előtt tátong ez a kátyú, február óta” – írta olvasónk, aki arról számolt be, hogy kb. 15 cm mély a gödör. “Márciustól júniusig mellé raktak egy piros-fehér csíkos ideiglenes táblát, hogy vedd észre paraszt, mindenki kerülgette, aztán 2 hete a tábla is eltűnt, a kátyú persze maradt. Fél éve nem tudják megcsinálni” – zárult a tudósítás.

Három szubjektív üzenet, a cikkünk végére:

  • Szegedi autósok: óvatosan a Deák-Vár sarkán, a medve nem barát, a sör nem alkohol (leszámítva, ha vezetsz, akkor nagyon is az), egy 15 centis kátyú pedig nem játék.
  • Szegedi kátyú: Isten hozott, haver! Most már örökkön örökké közénk tartozol, szépséges városunk jellegzetességeinek sorát gazdagítva.
  • Szegedi városvezetés, illetékes fiúk-lányok: vigyázzatok, nehogy megerőltessétek magatokat, miközben a kátyút próbáljátok eltüntet(tet)ni. Pro tipp: ha végre az összes szegedi autó defektet kap, tényleg mi leszünk a bolygó legbringásabb, legzöldebb városa, csak így tovább!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb