Közélet

Mártély választott: Óriásit győzött a helyi kocsmáros a regnáló polgármester felett (frissítve)

Ambrus István magabiztosan nyerte meg a mártélyi polgármester-választást, a Lázár János által támogatott helyi kocsmáros 67,16 százalékkal győzött a települést 2019 óta irányító, szintén független, azonban sokak által Márki-Zay Péter köreihez sorolt Putz Anita felett. A Hódmezővásárhely melletti mintegy 1300 lakosú községben azért kell időközi választást tartani, mert április 27-én a képviselő-testület a feloszlásáról döntött.

A Nemzeti Választási Iroda oldalán olvasható adatok szerint az érvényesen szavazók közül a függetlenként, de a Fidesz-KDNP támogatásával induló Ambrus Istvánra 407-en, a települést 2019 óta irányító, szintén független Putz Anitára pedig 199-en voksoltak.

Mindez tehát, százalékosan:

  • Ambrus István: 407 szavazat (67,16%)
  • Putz Anita: 199 szavazat (32,84%)

A községben képviselő-választást is tartottak. A hat egyéni listás képviselői posztra tizenöt független jelölt közül választhattak a mártélyiak.

Extra kontent: Ambrus István – amellett, hogy a környék legjobb kocsmája tényleg az övé – Lázár János sofőrje volt. 2012. június 18-tól személygépkocsi-vezetőként munkaviszonyban állt a Miniszterelnökséggel, ahol Lázár 2012. június 2-tól államtitkár, majd 2014-től miniszter volt. 

FRISSÍTVE: MÁR NEM VISZI A KOCSMÁT

A reggeli órákban több mártélyi olvasónk is ránk írt, mint kiderült, Ambrus István egy ideje már nem dolgozik kocsmárosként a településen, a vendéglátóhely üzemeltetését már korábban leadta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb