Mindenmás

A Makón eltűnt 18 éves fiú holttestét találhatták meg a Marosban

“Egy 18 év körüli fiatal tűnt el Makón, a Maros partjánál” – írtuk meg elsőként szombat délután. Megkeresésünkre az ORFK megerősítette az értesülésünket, mint mondták, a keresés nagy erőkkel folyt a Marosban. Hétfőn délután mintegy 10 kilométerre, Ferencszállásnál találtak egy holttestet a folyóban, majd ma reggelre kiderült:

szinte biztos, hogy a hétvégén eltűnt fiúról van szó.

Szombati hírünk a tragikus témában:

A tegnap esti frissítés:

Kedd reggel több, egymástól független forrásunk is jelezte, hogy a hatóságok már biztosak abban, hogy a szombaton eltűnt fiatalembert találták meg Ferencszállásnál, a Maros partjánál. Az ügyben megkerestük a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányságot is, mint Balázs Csaba rendőrfőhadnagytól megtudtuk, idegenkezűség nem merült fel az ügyben. A rendőrség sajtószolgálata nem tudta megerősíteni a fenti értesülésünket (tehát azt, hogy a szombaton a folyóban eltűnt 18 éves fiút találták meg tegnap), annyit nyilatkoztak, hogy az általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint vizsgálják az eset körülményeit.

RENGETEG A VÍZI BALESET, SZEGED365 VÍZI KISOKOST INDÍTOTTUNK

Tombol a nyár, rengeteg a vízi baleset, melyek megelőzésére Szeged365 Vízi Kisokost indítottunk, amelyben az unalomig ismételgetett “ne menj felhevült testtel a vízbe” rigmusok helyett közismert szegedi vízimentőket szólaltattunk meg egy exkluzív videóblog-széria keretein belül, rengeteg személyes sztorival, tapasztalattal megfűszerezve.

Íme néhány tanács, amit szépen kérünk, fogadj meg, mielőtt vízbe mész:

SOHA NE UGRÁLJ A HÍDRÓL A TISZÁBA

Az egyik legrosszabb dolog, amit tehetsz, ha azzal vagánykodsz a haverok előtt, hogy a vízbe ugrasz a hídról. Molnár János, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat vízimentője az alábbi videóban elmondja, mi fog történni, ha elkap egy örvény, vagy ha szimplán szerencsétlen szögben csapódsz be:

RÉSZEGEN, A TISZÁBAN? FELEJTSD EL!

A részeg szegedi sebezhetetlen, tartja a mondás. A tétel egy jó nagy bullshit, főleg ha a Tiszáról van szó. Fülöp Tímea kolléganőnk a bekarmolva fürdés veszélyességéről faggatta a szegedi vízimentőt:

EGY DRÁMAI ANYAG: ÍGY ZAJLIK A VÍZBEN ELTŰNT EMBEREK FELKUTATÁSA

Van pár kemény hivatás a világon, de a legdurvább talán azon szegedi hősöké, akik a vízben eltűnt személyek után kutatnak. Megrázó Szeged365 interjú Lévai Norbert vízimentővel, főként 18 év feletti olvasóinknak:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb